Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hof den Berg: houten wagenschuur in Kloetinge

Boerderij

Kapelseweg 61
4481PD Kloetinge (gemeente Goes)
Zeeland

Bouwjaar: 1890


Beschrijving van Hof den Berg: houten wagenschuur

Inleiding Dwars op de openbare weg, rechts naast de schuur geplaatste, houtenwagenschuur onder een met pannen gedekt zadeldak, stilistisch behorend bij de dwarsdeelschuur. Omschrijving Volledig uit hout opgebouwde wagenschuur op rechthoekige plattegrond. Dewanden zijn geheel uitgevoerd in gepotdekselde, geteerde houten delen en evenals de dwarsdeelschuur voorzien van wit geschilderde hoeken en omlijstingen. De langsgevel is grotendeels open uitgevoerd, slechts het rechtse gedeelte is een gesloten wand. De naar de straat gekeerde kopgevel bevat een inrijdeurstel met laag bovenlicht. De gevels worden afgesloten door en bakgoot op ojiefvormige klossen, de kopgevels door een overstek op geprofileerde klossen, met witte windveer. Het zadeldak is gedekt met rode groefpannen in halfsteensverband. Waardering Wagenschuur van algemeen belang als functioneel en karakteristiek onderdeel van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507843
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hof den Berg: houten wagenschuur in Kloetinge

Hof den Berg: hoofdgebouw

Kapelseweg 61
Kloetinge (Gemeente Goes)
Inleiding Verdiepingloos woonhuis op rechthoekige plattegrond onder een met pannengedekt zadeldak, omstreeks 1890 gebouwd in ambachtelijk-t..

Hof den Berg: bakhuis annex zomerhuis

Kapelseweg 61
Kloetinge (Gemeente Goes)
Inleiding Evenwijdig achter het woonhuis geplaatste bakhuis annex zomerhuis oprechthoekige plattegrond, welke gelijktijdig met het woonhuis..

Hof den Berg: dwarsdeelschuur

Kapelseweg 61
Kloetinge (Gemeente Goes)
Inleiding Vrijstaande, houten dwarsdeelschuur op rechthoekige plattegrond onder een zadeldak, omstreeks 1890 in ambachtelijk-traditionele t..

Hoeve Tervaeten

Tervatenseweg 42
Kloetinge (Gemeente Goes)
Inleiding Op verhoging nabij driesprong gelegen boerderij, bestaande uit aan elkaar vastgebouwd voor- en achterhuis met aangebouwde schuur ..

Pandje onder een zadeldak met nr 15

Kapelseweg 17
Kloetinge (Gemeente Goes)
Pandje uit de eerste helft van de 19e eeuw, onder een zadeldak met nr 15.

Kaart & Routeplanner

Route naar Hof den Berg: houten wagenschuur in Kloetinge