Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hof den Berg: bakhuis annex zomerhuis in Kloetinge

Boerderij

Kapelseweg 61
4481PD Kloetinge (gemeente Goes)
Zeeland

Bouwjaar: 1890


Beschrijving van Hof den Berg: bakhuis annex zomerhuis

Inleiding Evenwijdig achter het woonhuis geplaatste bakhuis annex zomerhuis oprechthoekige plattegrond, welke gelijktijdig met het woonhuis is gebouwd en stilistisch hiermee een eenheid vormt. Omschrijving Geheel uit roodbruine machinale baksteen in kruisverband opgetrokken gevels op een zware, gepleisterde plint. Rondom zijn de gevels voorzien van decoratief metselwerk in de vorm van gele baksteen in banden en strekken. De voor- en achtergevel worden afgesloten door geprofileerde bakgoten op ojiefvormige klossen. De plaatsing van de klossen is aangepast aan de plaatsing van de ramen waardoor deze onregelmatig is. De topgevels bezitten dakoverstekken met windveren op geprofileerde klossen. Het gebouw is voorzien van een zadeldak met overstekken op geprofileerde klossen en gedekt met gesmoorde kruispannen. Waardering Bakhuis annex zomerhuis van algemeen belang als functioneel en karakteristiek onderdeel van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507841
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hof den Berg: bakhuis annex zomerhuis in Kloetinge

Hof den Berg: hoofdgebouw

Kapelseweg 61
Kloetinge (Gemeente Goes)
Inleiding Verdiepingloos woonhuis op rechthoekige plattegrond onder een met pannengedekt zadeldak, omstreeks 1890 gebouwd in ambachtelijk-t..

Hof den Berg: dwarsdeelschuur

Kapelseweg 61
Kloetinge (Gemeente Goes)
Inleiding Vrijstaande, houten dwarsdeelschuur op rechthoekige plattegrond onder een zadeldak, omstreeks 1890 in ambachtelijk-traditionele t..

Hof den Berg: houten wagenschuur

Kapelseweg 61
Kloetinge (Gemeente Goes)
Inleiding Dwars op de openbare weg, rechts naast de schuur geplaatste, houtenwagenschuur onder een met pannen gedekt zadeldak, stilistisch ..

Hoeve Tervaeten

Tervatenseweg 42
Kloetinge (Gemeente Goes)
Inleiding Op verhoging nabij driesprong gelegen boerderij, bestaande uit aan elkaar vastgebouwd voor- en achterhuis met aangebouwde schuur ..

Pandje onder een zadeldak met nr 15

Kapelseweg 17
Kloetinge (Gemeente Goes)
Pandje uit de eerste helft van de 19e eeuw, onder een zadeldak met nr 15.

Kaart & Routeplanner

Route naar Hof den Berg: bakhuis annex zomerhuis in Kloetinge