Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kleine loods bij kleine schutsluis in Veere

Gebouw

Kanaalweg W.Z. 11
4351RE Veere
Zeeland

Bouwjaar: 1875-1900


Beschrijving van Kleine loods bij kleine schutsluis

Kleine loods, vermoedelijk voormalig teerkot en in het laatste kwart van de negentiende eeuw gebouwd. Rechthoekig gebouwtje met één bouwlaag en zadeldak gedekt met bitumineus materiaal. Wanden opgebouwd uit grijs-groen geschilderde horizontale houten planken op roodbruine bakstenen plint. Noordgevel met dubbele houten lattendeur. Daarboven twee ijzeren ventilatieroosters in rozetvorm. Dergelijke roosters eveneens in top van zuidgevel. Oostgevel met reeks gekoppelde houten venstertjes. Waardering Gave loods, van belang als onderdeel van het sluiscomplex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507834
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kleine loods bij kleine schutsluis in Veere

Wachthuis bij kleine schutsluis

Kanaalweg W.Z. 16
Veere
Omschrijving Wachthuis, rond 1872 met invloed van eclectiscisme gebouwd bij de kleine schutsluis. In roodbruine baksteen opgetrokken, op r..

Kleine schutsluis

Kanaalweg W.Z. 16
Veere
Omschrijving Kleine schutsluis, in de jaren 1869-1872 gebouwd als onderdeel van de werken ten behoeve van de aanleg van het Kanaal door Wal..

Loods bij kleine schutsluis, deels in vakwerkbouw

Kanaalweg W.Z. 18
Veere
Omschrijving Rechthoekige loods, 1 bouwlaag hoog met kap, vermoedelijk gebouwd rond 1875. Gedeeltelijk uitgevoerd in vakwerkbouw; bakstene..

Sluismeesterswoning

Kanaalweg W.Z. 7
Veere
Inleiding Sluismeesterwoning, in 1872 gebouwd aan het Kanaal door Walcheren. Omschrijving De villa-achtige woning bestaat uit een begane ..

Kantoor sluismeester en wachthuis sluisknechten

Kanaalweg O.Z. 9
Veere
Inleiding Wachthuis voor sluisknechten, tevens sluismeesterskantoor, gebouwd in 1879 ter vervanging van een houten voorganger. Gebouwd ond..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)