Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Loods bij kleine schutsluis, deels in vakwerkbouw in Veere

Gebouw

Kanaalweg W.Z. 18
4351RE Veere
Zeeland

Bouwjaar: 1875


Beschrijving van Loods bij kleine schutsluis, deels in vakwerkbouw

Omschrijving Rechthoekige loods, 1 bouwlaag hoog met kap, vermoedelijk gebouwd rond 1875. Gedeeltelijk uitgevoerd in vakwerkbouw; bakstenen plint rondom. De langsgevel aan de oostzijde is voorzien van beige gepleisterd en geschilderd vakwerk; beschot onder overstek; 3x2 ruits houten vensters. De topgevels zijn gepleisterd en voorzien van beschoten top. Noordelijke topgevel met later ingezette dubbele houten goederendeur. Zuidelijke topgevel met later geplaatst venster met roedeverdeling in beschoten top; vernieuwde houten deur. Westelijke langsgevel is een blinde, gepleisterde gevel met later toegevoegde gemetselde schoorsteen; beschot onder overstek. Zadeldak gedekt met gesmoorde en rode kruispannen door elkaar; houten goot en overstek op uitgesneden hangsporen; strakke windveren. Waardering Loods van enig architectuurhistorisch belang en van belang als onderdeel van het sluiscomplex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507833
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Loods bij kleine schutsluis, deels in vakwerkbouw in Veere

Wachthuis bij kleine schutsluis

Kanaalweg W.Z. 16
Veere
Omschrijving Wachthuis, rond 1872 met invloed van eclectiscisme gebouwd bij de kleine schutsluis. In roodbruine baksteen opgetrokken, op r..

Kleine schutsluis

Kanaalweg W.Z. 16
Veere
Omschrijving Kleine schutsluis, in de jaren 1869-1872 gebouwd als onderdeel van de werken ten behoeve van de aanleg van het Kanaal door Wal..

Kleine loods bij kleine schutsluis

Kanaalweg W.Z. 11
Veere
Kleine loods, vermoedelijk voormalig teerkot en in het laatste kwart van de negentiende eeuw gebouwd. Rechthoekig gebouwtje met één bouwla..

Sluismeesterswoning

Kanaalweg W.Z. 7
Veere
Inleiding Sluismeesterwoning, in 1872 gebouwd aan het Kanaal door Walcheren. Omschrijving De villa-achtige woning bestaat uit een begane ..

Kantoor sluismeester en wachthuis sluisknechten

Kanaalweg O.Z. 9
Veere
Inleiding Wachthuis voor sluisknechten, tevens sluismeesterskantoor, gebouwd in 1879 ter vervanging van een houten voorganger. Gebouwd ond..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)