Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Mijnenmagazijn, geheel uit monoliet gestort beton opgetrokken in Veere

Militair Object

Kanaalweg O.Z. 3
4351RG Veere
Zeeland

Bouwjaar: 1916


Beschrijving van Mijnenmagazijn, geheel uit monoliet gestort beton opgetrokken

Omschrijving Mijnenmagazijn, geheel uit monoliet gestort beton opgetrokken. Het bestaat uit een grote, rechthoekige, driebeukige hal met een verhoogde middenbeuk die voorzien is van een lichtstraat. Aan de achterzijde (landzijde) bevindt zich ondermeer een werkplaats. De in diverse travee├źn verdeelde gevels bevatten aan de bovenzijde reeksen gekoppelde vensters. Diverse deuren. Op de begane grond zijn ondermeer lieren voor het verplaatsen van materiaal aanwezig. Het pand is geheel onderkelderd. Het is voorzien van platte daken. Waardering Van belang als hoofdonderdeel van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507820
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Mijnenmagazijn, geheel uit monoliet gestort beton opgetrokken in Veere

Kantinegebouw, geheel uit beton opgetrokken

Kanaalweg O.Z. 3
Veere
Omschrijving Kantinegebouw, geheel uit beton opgetrokken. Het rechthoekige, blokvormige gebouw is voorzien van diverse gekoppelde houten v..

Aanlegsteiger in het Kanaal door Walcheren

Kanaalweg O.Z. 3
Veere
Omschrijving Aanlegsteiger in het Kanaal door Walcheren. De geheel betonnen steiger heeft een E-vormige plattegrond met drie dwars op de d..

Uitwateringssluis (Oostersluis)

Kanaalweg O.Z. 7
Veere
Omschrijving Uitwateringssluis aan de oostzijde van de buitenhaven van het Kanaal door Walcheren, nabij de grote schutsluis, tegelijk met d..

Sluismeesterswoning

Kanaalweg W.Z. 7
Veere
Inleiding Sluismeesterwoning, in 1872 gebouwd aan het Kanaal door Walcheren. Omschrijving De villa-achtige woning bestaat uit een begane ..

Kantoor sluismeester en wachthuis sluisknechten

Kanaalweg O.Z. 9
Veere
Inleiding Wachthuis voor sluisknechten, tevens sluismeesterskantoor, gebouwd in 1879 ter vervanging van een houten voorganger. Gebouwd ond..

Kaart & Routeplanner