Dwarsdeelschuur met een mendeurstel met hoge raampjes met roedeverdeling in Veere

Kruisweg 6

Beschrijving van Dwarsdeelschuur met een mendeurstel met hoge raampjes met roedeverdeling

Omschrijving Dwarsdeelschuur met een mendeurstel met hoge raampjes met roedeverdeling. De voor- en zijgevels zijn opgebouwd uit geteerde, gepotdekselde houten delen met witte omrandingen. De lagere, aangekapte stalzijde (achterzijde) is van jongere datum en opgetrokken uit baksteen en voorzien van betonnen raampjes en zwarte houten staldeuren. Ter hoogte van de houten deuren in de westelijke, houten kopgevel bevinden zich natuurstenen stoepen. De schuur heeft een zadeldak met aankapping, gedekt met rode hollandse pannen en is voorzien van geschulpte windveren en uitgezaagde witte makelaars. Op de nok bevinden zich drie zwarte houten ventilatie-opbouwtjes ten behoeve van de ventilatie van de koeiestal. De kap, die bestaat uit vijf spanten (inclusief kopspanten), is aan de binnenzijde bekleed met riet. Waardering De schuur is van architectuurhistorisch belang en heeft landschappelijke waarde. Van belang als onderdeel van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)