Schuur in Ambt Delden

Twickelerlaan 21
7495VG Ambt Delden (gemeente Hof van Twente)

Beschrijving van Schuur

Omschrijving De SCHUUR is vanuit een rechthoekig grondplan opgetrokken in bruine baksteen onder een afgewolfd met zwarte Hollandse pannen gedekt zadeldak. Net als bij de boerderij zijn de gevels gedecoreerd met horizontale sierbanden en strekken van geelbruine baksteen. De overstekende kap heeft eenvoudige windveren. Het middenrisaliet aan de voorgevel (Z) heeft evenals de geveldelen aan weerszijden een beschoten top. In het middenrisaliet inrijdeuren onder een segmentboog tussen getoogde zesruits vensters. Onder het beschot in de geveltop een gemetselde zaagtandlijst. Aan weerszijden van het risaliet aan elke kant twee vierruits vensters onder segmentbogen. De staldeuren in de zijgevels (O en W) van de schuur reiken tot de dakrand en worden afgewisseld door getoogde vensters met sierroedenverdeling en kleine vierruits vensters. Waardering Schuur van cultuur- en architectuurhistorisch belang vanwege: - de stilistische samenhang met de boerderij - de voor Twente uitzonderlijke typologie - de ruimtelijk-functionele samenhang met de overige complexonderdelen - de uitwendige gaafheid (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)