Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Electrogemaal in Ambt Delden

Weg En Waterwerk

Sluisstraat 51
7495RC Ambt Delden (gemeente Hof van Twente)
Overijssel

Bouwjaar: 1930-1936


Beschrijving van Electrogemaal

Omschrijving Wit geschilderd betonnen ELECTROGEMAAL op rechthoekige plattegrond onder met rode Hollandse pannen overstekend zadeldak. Het gebouw staat in het afwateringskanaal en heeft in de westgevel drie rechthoekige openingen voor het doorlaten van het water. De achtruitsvensters in verschillende samenstelling hebben stalen kozijnen. In de kopse gevels (N en Z) stalen deuren. Waardering Gemaal van architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege: - de architectonische kwaliteit - de ruimtelijk-functionele relatie met de overige complexonderdelen - de gaafheid van het exterieur (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507778
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Electrogemaal in Ambt Delden

Sluiskolk

Sluisstraat 51
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
De rechthoekige SLUISKOLK is 140 meter lang en 12 meter breed en bestaat uit een betonnen vloer met stalen wanden en gemetselde kademuren. O..

Sluismeesterwoning

Sluisstraat 51
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Onmschrijving Wit gepleisterde SLUISMEESTERSWONING van één bouwlaag onder steil met rode Hollandse pannen zadeldak. Op de uiteinden van d..

Witgeschilderde vaste betonnen brug

Sluisstraat 51
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving Wit geschilderde vaste betonnen BRUG over het afwateringskanaal tegen de oostgevel van het gemaal. De brugleuning heeft een st..

Klapbrug over het scheepvaartkanaal

Sluisstraat 51
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving De KLAPBRUG over het scheepvaartkanaal ligt ten westen van het benedenhoofd van de sluiskolk. De rechtgesloten doorgangen in d..

Dienstruimtes

Sluisstraat 53
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving Het wit gepleisterde blok DIENSTRUIMTES heeft één bouwlaag onder een steil met rode Hollandse pannnen gedekt zadeldak. Dezel..

Kaart & Routeplanner