Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dienstruimtes in Ambt Delden

Woonhuis

Sluisstraat 53
7495RC Ambt Delden (gemeente Hof van Twente)
Overijssel

Bouwjaar: 1930-1936


Beschrijving van Dienstruimtes

Omschrijving Het wit gepleisterde blok DIENSTRUIMTES heeft één bouwlaag onder een steil met rode Hollandse pannnen gedekt zadeldak. Dezelfde pannen liggen op de steekkap boven het hoog opgaande geveldeel in het midden van de voorgevel (N). De drie oorspronkelijke entreepartijen in deze gevel zijn voorzien van nieuwe deuren. De twee erkers aan de achtergevel (Z) hebben evenals de overige vensters bruin geschilderde stalen kozijnen. In de dakschilden dakkapellen onder overstekende platte daken met elk drie vensters en op de nok staan vier wit gepleisterde schoorstenen. Waardering Eenvoudig blok dienstwoningen van architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege: - de architectonische kwaliteit - de ruimtelijk-functionele samenhang met de overige complexonderdelen - de gaafheid van het exterieur (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507777
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dienstruimtes in Ambt Delden

Sluiskolk

Sluisstraat 51
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
De rechthoekige SLUISKOLK is 140 meter lang en 12 meter breed en bestaat uit een betonnen vloer met stalen wanden en gemetselde kademuren. O..

Sluismeesterwoning

Sluisstraat 51
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Onmschrijving Wit gepleisterde SLUISMEESTERSWONING van één bouwlaag onder steil met rode Hollandse pannen zadeldak. Op de uiteinden van d..

Electrogemaal

Sluisstraat 51
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving Wit geschilderd betonnen ELECTROGEMAAL op rechthoekige plattegrond onder met rode Hollandse pannen overstekend zadeldak. Het g..

Witgeschilderde vaste betonnen brug

Sluisstraat 51
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving Wit geschilderde vaste betonnen BRUG over het afwateringskanaal tegen de oostgevel van het gemaal. De brugleuning heeft een st..

Klapbrug over het scheepvaartkanaal

Sluisstraat 51
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving De KLAPBRUG over het scheepvaartkanaal ligt ten westen van het benedenhoofd van de sluiskolk. De rechtgesloten doorgangen in d..

Kaart & Routeplanner