Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Sluismeesterwoning in Ambt Delden

Woonhuis

Sluisstraat 51
7495RC Ambt Delden (gemeente Hof van Twente)
Overijssel

Bouwjaar: 1930-1936


Beschrijving van Sluismeesterwoning

Onmschrijving Wit gepleisterde SLUISMEESTERSWONING van één bouwlaag onder steil met rode Hollandse pannen zadeldak. Op de uiteinden van de nok twee wit gepleisterde schoorstenen en in het oostelijke dakschild een dakkapel. De eenvoudige rechtgesloten vensterpartijen zijn alle voorzien van bruin geschilderde stalen kozijnen. Het pand heeft een rechthoekige plattegrond met aan de voorzijde (N) een vijfzijdige erkerpartij onder schilddak. De rondlopende vensterreeks in de erker biedt uitzicht op de sluis en het kanaal. Boven de halfronde erker tegen de westgevel een balkon en in het dakschild een dakkapel met balkondeur tussen zijlichten. Waardering Sluismeesterswoning van architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege: - de architectonische kwaliteit - de ruimtelijk-functionele samenhang met de overige complexonderdelen - de gaafheid van het exterieur (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507776
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Sluismeesterwoning in Ambt Delden

Sluiskolk

Sluisstraat 51
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
De rechthoekige SLUISKOLK is 140 meter lang en 12 meter breed en bestaat uit een betonnen vloer met stalen wanden en gemetselde kademuren. O..

Electrogemaal

Sluisstraat 51
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving Wit geschilderd betonnen ELECTROGEMAAL op rechthoekige plattegrond onder met rode Hollandse pannen overstekend zadeldak. Het g..

Witgeschilderde vaste betonnen brug

Sluisstraat 51
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving Wit geschilderde vaste betonnen BRUG over het afwateringskanaal tegen de oostgevel van het gemaal. De brugleuning heeft een st..

Klapbrug over het scheepvaartkanaal

Sluisstraat 51
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving De KLAPBRUG over het scheepvaartkanaal ligt ten westen van het benedenhoofd van de sluiskolk. De rechtgesloten doorgangen in d..

Dienstruimtes

Sluisstraat 53
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving Het wit gepleisterde blok DIENSTRUIMTES heeft één bouwlaag onder een steil met rode Hollandse pannnen gedekt zadeldak. Dezel..

Kaart & Routeplanner