Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Twee zandstenen pijlers in Haaksbergen

Overig

Assinkweg 10
7481VW Haaksbergen
Overijssel


Beschrijving van Twee zandstenen pijlers

Omschrijving Twee eenvoudige zandstenen PIJLERS die elk bestaan uit een rechthoekige schacht waarvan het bovenste gedeelte iets uitkraagt. De kolommen worden afgesloten door een geprofileerde dekplaat. Op de pijlers staat de naam "Zorgvliet". Waardering Twee zandstenen pijlers van belang vanwege: - de functie als markering van de grens tussen het erf van het huis en het Assinkbos - de gaafheid (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507749
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Twee zandstenen pijlers in Haaksbergen

Lillesjoen

Assinkweg 10
Haaksbergen
Omschrijving Het (voormalige) JACHTHUIS heeft een T-vormige plattegrond en bestaat uit een hoofdgebouw van twee en haaks daarop een vleugel..

Eenvoudig groot smeedijzeren inrijhek tussen identieke zandstenen hekpijlers

Assinkweg 10
Haaksbergen
Omschrijving Eenvoudig groot smeedijzeren INRIJHEK tussen identieke zandstenen hekpijlers. De vierkante basementen en de taps toelopende sc..

'Het Assink'

Aaftinksweg 8
Haaksbergen
"Het Assink". BOERDERIJ onder zadeldak, gedekt met pannen. Houten topgevel in achtergevel onderschoer. In gevels restanten vakwerk. Voorgeve..

Jachthuis

Aaftinksweg 6
Haaksbergen
Jachthuis. Houten huis in laat 19e-eeuwse vroeg 20e-eeuwse stijl. Tegen het hoofdhuis met verdieping een verdiepingloze aanbouw-portiek. De ..

Boerderij onder zadeldak met pannen gedekt

Veddersweg 15
Haaksbergen
Boerderij onder zadeldak met pannen gedekt; aangebouwde bovenkamer. Alle topgevels voorzien van houten beschietingen. De gevel bestaande uit..

Kaart & Routeplanner

Route naar Twee zandstenen pijlers in Haaksbergen