Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Eenvoudig groot smeedijzeren inrijhek tussen identieke zandstenen hekpijlers in Haaksbergen

Overig

Assinkweg 10
7481VW Haaksbergen
Overijssel

Bouwjaar: 1895


Beschrijving van Eenvoudig groot smeedijzeren inrijhek tussen identieke zandstenen hekpijlers

Omschrijving Eenvoudig groot smeedijzeren INRIJHEK tussen identieke zandstenen hekpijlers. De vierkante basementen en de taps toelopende schachten van de hekpijlers zijn rose gekleurd. De zandstenen bekroning van de kolommen bestaat uit een geprofileerde deklijst onder een piramidevormig zandstenen blok. Op de linker hekpijler in reliƫf "LANK" en op de rechter "HEET" en het jaartal 1895. Waardering Smeedijzeren hek tussen zandstenen pijlers van belang vanwege: - de historisch-functionele samenhang met het landgoed Lankheet - de functie als markering van de entree tot het huis Lillesjoen - de gaafheid (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507748
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Eenvoudig groot smeedijzeren inrijhek tussen identieke zandstenen hekpijlers in Haaksbergen

Lillesjoen

Assinkweg 10
Haaksbergen
Omschrijving Het (voormalige) JACHTHUIS heeft een T-vormige plattegrond en bestaat uit een hoofdgebouw van twee en haaks daarop een vleugel..

Twee zandstenen pijlers

Assinkweg 10
Haaksbergen
Omschrijving Twee eenvoudige zandstenen PIJLERS die elk bestaan uit een rechthoekige schacht waarvan het bovenste gedeelte iets uitkraagt. ..

'Het Assink'

Aaftinksweg 8
Haaksbergen
"Het Assink". BOERDERIJ onder zadeldak, gedekt met pannen. Houten topgevel in achtergevel onderschoer. In gevels restanten vakwerk. Voorgeve..

Jachthuis

Aaftinksweg 6
Haaksbergen
Jachthuis. Houten huis in laat 19e-eeuwse vroeg 20e-eeuwse stijl. Tegen het hoofdhuis met verdieping een verdiepingloze aanbouw-portiek. De ..

Boerderij onder zadeldak met pannen gedekt

Veddersweg 15
Haaksbergen
Boerderij onder zadeldak met pannen gedekt; aangebouwde bovenkamer. Alle topgevels voorzien van houten beschietingen. De gevel bestaande uit..

Kaart & Routeplanner