Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Eenvoudige dienstwoning in Haaksbergen

Woonhuis

Stepelerveldweg 54
7482SC Haaksbergen
Overijssel

Bouwjaar: 1928


Beschrijving van Eenvoudige dienstwoning

Omschrijving Eenvoudige DIENSTWONING opgetrokken in roodbruine baksteen over één bouwlaag op een rechthoekige (nagenoeg vierkante) plattegrond onder een met rode Hollandse pannen gedekt wolfdak. Het oostelijke dakvlak is verlengd boven een kleine uitbouw aan de noordoostkant. De voorgevel met de hoofdingang, tussen horizontale beschotten, ligt naar de boerderij gekeerd (Z). In de achtergevel is een deur tussen twee smalle vensters geplaatst. Daarnaast worden de gevels nog geleed door zes- en vierruits vensters en luiken met wit-rode zandlopers en een groene rand. Waardering De dienstwoning is van cultuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege: - de functionele en ruimtelijke relatie met de overige onderdelen van het boerderijcomplex - de gaafheid van het exterieur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507745
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Eenvoudige dienstwoning in Haaksbergen

Varkensschuur

Kolenbranderweg 50
Haaksbergen
Omschrijving VARKENSSCHUUR opgetrokken in bruinrode baksteen op een rechthoekige plattegrond onder een zadeldak met Hollandse pannen en win..

Boerderij van het Friese kop-romp-type

Stepelerveldweg 50
Haaksbergen
Omschrijving BOERDERIJ VAN HET FRIESE KOP-ROMP TYPE, opgetrokken in bruinrode baksteen onder een samengesteld dak gedekt met rode hollandse..

Stepelerveld

Kolenbranderweg 50
Haaksbergen
Het TOEGANGSHEK markeert het begin van de oprijlaan naar hoeve Het Stepelerveld. Het hek bestaat uit twee bakstenen pijlers, waartussen twe..

Grevenpaal

Grevepaal a/d Boekeloseweg
Haaksbergen
Grevenpaal, geeft de scheiding aan tussen de marken Holthuizen en Usselo, 18e eeuw.

Boerderij Witveld

Altenavoetpad 21
Hengelo
Inleiding BOERDERIJ "'t Witveld" behorend bij het landgoed Twickel. In 1871 gebouwd. Omschrijving Boerderij van het hallehuistype met bov..

Kaart & Routeplanner

Route naar Eenvoudige dienstwoning in Haaksbergen