Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Varkensschuur in Haaksbergen

Boerderij

Kolenbranderweg 50
7482SE Haaksbergen
Overijssel

Bouwjaar: 1928


Beschrijving van Varkensschuur

Omschrijving VARKENSSCHUUR opgetrokken in bruinrode baksteen op een rechthoekige plattegrond onder een zadeldak met Hollandse pannen en windveren. In de westelijke eindgevel is een baander geplaatst. De lange zijgevels (N en Z) zijn voorzien van twee sierbanden met ruwe baksteen, lage rondboogdeurtjes van hout en stalvensters met stalen kozijnen en bakstenen waterdorpels. Het oorspronkelijk aangebouwde melkbussenhok is afgebroken. Waardering De varkensschuur is van cultuur- en architectuurhistorisch en stedenbouwkundig belang vanwege: - de functionele en ruimtelijke relatie met de overige onderdelen van het boerderijcomplex - de fraai gelede zijgevels - de redelijke mate gaafheid van het exterieur (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507744
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Varkensschuur in Haaksbergen

Boerderij van het Friese kop-romp-type

Stepelerveldweg 50
Haaksbergen
Omschrijving BOERDERIJ VAN HET FRIESE KOP-ROMP TYPE, opgetrokken in bruinrode baksteen onder een samengesteld dak gedekt met rode hollandse..

Eenvoudige dienstwoning

Stepelerveldweg 54
Haaksbergen
Omschrijving Eenvoudige DIENSTWONING opgetrokken in roodbruine baksteen over één bouwlaag op een rechthoekige (nagenoeg vierkante) platte..

Stepelerveld

Kolenbranderweg 50
Haaksbergen
Het TOEGANGSHEK markeert het begin van de oprijlaan naar hoeve Het Stepelerveld. Het hek bestaat uit twee bakstenen pijlers, waartussen twe..

Grevenpaal

Grevepaal a/d Boekeloseweg
Haaksbergen
Grevenpaal, geeft de scheiding aan tussen de marken Holthuizen en Usselo, 18e eeuw.

Boerderij Witveld

Altenavoetpad 21
Hengelo
Inleiding BOERDERIJ "'t Witveld" behorend bij het landgoed Twickel. In 1871 gebouwd. Omschrijving Boerderij van het hallehuistype met bov..

Kaart & Routeplanner

Route naar Varkensschuur in Haaksbergen