Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Driehoekige houten schuur in Haaksbergen

Boerderij

Enschedesestraat 188
7481CT Haaksbergen
Overijssel

Bouwjaar: 1915


Beschrijving van Driehoekige houten schuur

Omschrijving Driebeukige houten SCHUUR op gemetselde basis onder asymmetrisch aan de westzijde geknikt zadeldak dat met rode Muldenpannen is gedekt. De noord- en zuidgevel hebben beschoten geveltoppen. De grote inrijdeuren in de noordgevel worden geflankeerd door tweeruits zijlichten. In alle gevels verschillende eenvoudige staldeuren en gewijzigde vensters. De spreuken zijn op de gebintbalken in het vrijwel ongewijzigde interieur ingekrast. Waardering Houten schuur van cultuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege: - de op de gebintbalken aanwezige spreuken die verwijzen naar de regeringsmaatregelen op het gebied van de landbouw ten tijde van de Eerste Wereldoorlog - de ruimtelijk-functionele samenhang met de boerderij - de redelijke mate van gaafheid (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507740
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Driehoekige houten schuur in Haaksbergen

De Ziepe

Enschedesestraat 188
Haaksbergen
Omschrijving BOERDERIJ VAN HET HALLEHUISTYPE onder hoog steil geknikt zadeldak dat met rode Muldenpannen is gedekt. Op de nok van het dak t..

HH. Bonifatius en Gezellenkerk

Veldmaterstraat 61
Haaksbergen
Omschrijving De KERK op T-vormige plattegrond heeft een driebeukig schip met lager recht gesloten koor en een nog lager transept met zijbeu..

Pastorie

Veldmaterstraat 61
Haaksbergen
Omschrijving PASTORIE op winkelhaakvormige plattegrond waarvan de vleugel aan de straatzijde (Z) twee en het bouwdeel haaks daarop aan de a..

Poortgebouw annex lijkenhuisje met doorgang onder gedrukte spitsboog

Veldmaterstraat 61
Haaksbergen
Omschrijving POORTGEBOUW ANNEX LIJKENHUISJE met doorgang onder gedrukte spitsboog. De gevels zijn opgetrokken in een handgevormde geelbruin..

'De Bommelas'

Bommelaspad 7
Haaksbergen
"de Bommelas". Boerderij onder zadeldak met pannen gedekt. Houten topgevels. Tegen de achtergevel twee met pannen gedekte aanbouwen, zijgeve..

Kaart & Routeplanner

Route naar Driehoekige houten schuur in Haaksbergen