Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Poortgebouw annex lijkenhuisje met doorgang onder gedrukte spitsboog in Haaksbergen

Graf Begraafplaats

Veldmaterstraat 61
7481AB Haaksbergen
Overijssel

Bouwjaar: 1934


Beschrijving van Poortgebouw annex lijkenhuisje met doorgang onder gedrukte spitsboog

Omschrijving POORTGEBOUW ANNEX LIJKENHUISJE met doorgang onder gedrukte spitsboog. De gevels zijn opgetrokken in een handgevormde geelbruine kloostermop onder een met rode holle en bolle pannen gedekt zadeldak. De hoeken van het gebouw zijn versterkt met steunberen en de opgemetselde aanzetten en toppen van de topgevels zijn afgedekt met ezelsruggen. Aan weerszijden van de doorgang in de oostgevel twee smalle lichtopeningen en in de westgevel twee opgeklampte deuren onder rondbogen. De zijgevels (N en Z) zijn voorzien van kleine roosvensters. Waardering Poortgebouw bij de begraafplaats van architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege: - de functie als markering van de entree van de begraafplaats - de aan de Delftse School verwante bouwstijl - de typologie - de ruimtelijk-functionele samenhang met de overige complexonderdelen (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507737
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Poortgebouw annex lijkenhuisje met doorgang onder gedrukte spitsboog in Haaksbergen

HH. Bonifatius en Gezellenkerk

Veldmaterstraat 61
Haaksbergen
Omschrijving De KERK op T-vormige plattegrond heeft een driebeukig schip met lager recht gesloten koor en een nog lager transept met zijbeu..

Pastorie

Veldmaterstraat 61
Haaksbergen
Omschrijving PASTORIE op winkelhaakvormige plattegrond waarvan de vleugel aan de straatzijde (Z) twee en het bouwdeel haaks daarop aan de a..

Blankenborgh

Enschedesestraat 65
Haaksbergen
Omschrijving Groot LANDHUIS van twee bouwlagen op rechthoekige plattegrond onder een afgeknot met antracietgrijze tuile du Nordpannen gedek..

Koetshuis

Enschedesestraat 65
Haaksbergen
Omschrijving KOETSHUIS van één bouwlaag op vierkante plattegrond onder tentdak met antracietgrijze tuile du Nordpannen gedekt. Op de nok ..

Eenvoudige houten tuinschuur onder met rode en zwarte hollandse pannen gedekt zadeldak

Enschedesestraat 65
Haaksbergen
Omschrijving Eenvoudige houten TUINSCHUUR onder met rode en zwarte Hollandse pannen gedekt zadeldak. De topgevels (N en Z) zijn gepotdeksel..

Kaart & Routeplanner

Route naar Poortgebouw annex lijkenhuisje met doorgang onder gedrukte spitsboog in Haaksbergen