Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Houten theehuisje met plat dak op een rechthoekige plattegrond met een rechte open voorzijde en een blinde achterwand met afgesnoten hoeken in Haaksbergen

Kasteel Buitenplaats

Enschedesestraat 65
7481CL Haaksbergen
Overijssel


Beschrijving van Houten theehuisje met plat dak op een rechthoekige plattegrond met een rechte open voorzijde en een blinde achterwand met afgesnoten hoeken

Omschrijving Houten THEEHUISJE met plat dak op een rechthoekige plattegrond met een rechte open voorzijde en een blinde achterwand met afgesnoten hoeken. Waardering Houten theehuisje van belang vanwege: - de bijzondere architectonische detaillering - de ruimtelijk-functionele samenhang met het huis en de tuin - de gaafheid (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507733
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Houten theehuisje met plat dak op een rechthoekige plattegrond met een rechte open voorzijde en een blinde achterwand met afgesnoten hoeken in Haaksbergen

Blankenborgh

Enschedesestraat 65
Haaksbergen
Omschrijving Groot LANDHUIS van twee bouwlagen op rechthoekige plattegrond onder een afgeknot met antracietgrijze tuile du Nordpannen gedek..

Koetshuis

Enschedesestraat 65
Haaksbergen
Omschrijving KOETSHUIS van één bouwlaag op vierkante plattegrond onder tentdak met antracietgrijze tuile du Nordpannen gedekt. Op de nok ..

Eenvoudige houten tuinschuur onder met rode en zwarte hollandse pannen gedekt zadeldak

Enschedesestraat 65
Haaksbergen
Omschrijving Eenvoudige houten TUINSCHUUR onder met rode en zwarte Hollandse pannen gedekt zadeldak. De topgevels (N en Z) zijn gepotdeksel..

't Fort

Enschedesestraat 66
Haaksbergen
Inleiding WOONHUIS "'t Fort" met garage werd in 1931 door architect A.J. Schilderman ontworpen in een aan de Amsterdamse School verwante bo..

De Korenbloem

Fazantstraat 39
Haaksbergen
Windkorenmolen "De Korenbloem". Achtkantige bovenkruier zonder stelling, beltmolen met doorrit (1798); stenen onderstuk, houten bovenstuk, k..

Kaart & Routeplanner