Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Eenvoudige houten tuinschuur onder met rode en zwarte hollandse pannen gedekt zadeldak in Haaksbergen

Kasteel Buitenplaats

Enschedesestraat 65
7481CL Haaksbergen
Overijssel


Beschrijving van Eenvoudige houten tuinschuur onder met rode en zwarte hollandse pannen gedekt zadeldak

Omschrijving Eenvoudige houten TUINSCHUUR onder met rode en zwarte Hollandse pannen gedekt zadeldak. De topgevels (N en Z) zijn gepotdekseld, de zijgevels (O en W) bestaan uit dunne stammetjes. Centraal in de voorgevel (Z) een gepotdekselde deur tussen twee kleine vierruits vensters. In de top van de gevel eindigen de windveren in een eenvoudig huisteken. Waardering Eenvoudige houten tuinschuur van belang vanwege: - het bijzondere materiaalgebruik - de ruimtelijk-functionele samenhang met het huis en de tuin - de gaafheid (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507732
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Eenvoudige houten tuinschuur onder met rode en zwarte hollandse pannen gedekt zadeldak in Haaksbergen

Blankenborgh

Enschedesestraat 65
Haaksbergen
Omschrijving Groot LANDHUIS van twee bouwlagen op rechthoekige plattegrond onder een afgeknot met antracietgrijze tuile du Nordpannen gedek..

Koetshuis

Enschedesestraat 65
Haaksbergen
Omschrijving KOETSHUIS van één bouwlaag op vierkante plattegrond onder tentdak met antracietgrijze tuile du Nordpannen gedekt. Op de nok ..

Houten theehuisje met plat dak op een rechthoekige plattegrond met een rechte open voorzijde en een blinde achterwand met afgesnoten hoeken

Enschedesestraat 65
Haaksbergen
Omschrijving Houten THEEHUISJE met plat dak op een rechthoekige plattegrond met een rechte open voorzijde en een blinde achterwand met afge..

't Fort

Enschedesestraat 66
Haaksbergen
Inleiding WOONHUIS "'t Fort" met garage werd in 1931 door architect A.J. Schilderman ontworpen in een aan de Amsterdamse School verwante bo..

De Korenbloem

Fazantstraat 39
Haaksbergen
Windkorenmolen "De Korenbloem". Achtkantige bovenkruier zonder stelling, beltmolen met doorrit (1798); stenen onderstuk, houten bovenstuk, k..

Kaart & Routeplanner