Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Koetshuis in Haaksbergen

Kasteel Buitenplaats

Enschedesestraat 65
7481CL Haaksbergen
Overijssel


Beschrijving van Koetshuis

Omschrijving KOETSHUIS van één bouwlaag op vierkante plattegrond onder tentdak met antracietgrijze tuile du Nordpannen gedekt. Op de nok een gepleisterde schoorsteen. De gepleisterde gevels zijn uitgevoerd met een grijze plint en een hoofdgestel met kroonlijst op modillons. Alle vensters van het koetshuis hebben een diagonale roedenverdeling. In de voorgevel (Z) inrijdeuren met kleine roosvensters onder segmentboog en links daarvan een venster. Centraal in de westgevel een deur met roosvenstertje onder bovenlicht. Tegen de blinde achtergevel (N) een houten aanbouw onder lessenaardak en in de oostgevel drie vensters. De houten dakkapel met venster in het dakschild aan de voorzijde (Z) heeft een plat dak met geprofileerde daklijst. Waardering Koetshuis van belang vanwege: - de architectonische en ruimtelijk-functionele samenhang met het huis - de gaafheid (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507731
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Koetshuis in Haaksbergen

Blankenborgh

Enschedesestraat 65
Haaksbergen
Omschrijving Groot LANDHUIS van twee bouwlagen op rechthoekige plattegrond onder een afgeknot met antracietgrijze tuile du Nordpannen gedek..

Eenvoudige houten tuinschuur onder met rode en zwarte hollandse pannen gedekt zadeldak

Enschedesestraat 65
Haaksbergen
Omschrijving Eenvoudige houten TUINSCHUUR onder met rode en zwarte Hollandse pannen gedekt zadeldak. De topgevels (N en Z) zijn gepotdeksel..

Houten theehuisje met plat dak op een rechthoekige plattegrond met een rechte open voorzijde en een blinde achterwand met afgesnoten hoeken

Enschedesestraat 65
Haaksbergen
Omschrijving Houten THEEHUISJE met plat dak op een rechthoekige plattegrond met een rechte open voorzijde en een blinde achterwand met afge..

't Fort

Enschedesestraat 66
Haaksbergen
Inleiding WOONHUIS "'t Fort" met garage werd in 1931 door architect A.J. Schilderman ontworpen in een aan de Amsterdamse School verwante bo..

De Korenbloem

Fazantstraat 39
Haaksbergen
Windkorenmolen "De Korenbloem". Achtkantige bovenkruier zonder stelling, beltmolen met doorrit (1798); stenen onderstuk, houten bovenstuk, k..

Kaart & Routeplanner

Route naar Koetshuis in Haaksbergen