Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bloembakken/ornamenten in Almelo

Overig

Wierdensestraat 140
7604BP Almelo
Overijssel

Bouwjaar: 1920


Beschrijving van Bloembakken/ornamenten

Omschrijving De BLOEMBAKKEN/ORNAMENTEN zijn gemetseld in rode baksteen op een vierkante en een ruitvormige plattegrond op een driesteens sokkel. De bakstenen zijn in siermetselverbanden verwerkt, waarbij bakstenen uitsteken en er openingen in de vlakken zijn gelaten. De holle volumes zijn aan de bovenzijde open en gevuld met zand. Waardering De bloembakken/ornamenten zijn van cultuur-, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege: - de ruimtelijke en functionele samenhang met de overige onderdelen van de begraafplaats - de Amsterdamse School bouwstijl - de beeldbepalende ligging in het zijpad - de gaafheid (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507679
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bloembakken/ornamenten in Almelo

Toegangshek

Wierdensestraat 140
Almelo
Omschrijving Het TOEGANGSHEK bestaat uit twee hoge rode bakstenen pijlers op een vierkante plattegrond, met smallere toppen waarop smeedijz..

Werkplaats

Wierdensestraat 140
Almelo
Omschrijving De DIENSTWONING is in rode baksteen over één bouwlaag opgetrokken op een rechthoekige plattegrond onder een overstekend riet..

Werkplaats

Wierdensestraat 140
Almelo
Omschrijving De WERKPLAATS is in spiegelbeeld grotendeels gelijk aan de dienstwoning: in rode baksteen over één bouwlaag opgetrokken op e..

Aula

Wierdensestraat 140
Almelo
Omschrijving De AULA is in rode baksteen opgetrokken over één bouwlaag op een achthoekige plattegrond onder een overstekend rietgedekt te..

Bellinckhof: dienstwoning

Wierdensestraat 206
Almelo
Omschrijving De zuidelijke DIENSTWONING (1919, tuinmanswoning identiek aan Wierdensestraat 204) is over één bouwlaag opgetrokken in rode ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Bloembakken/ornamenten in Almelo