Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Paardestallen in Almelo

Militair Object

Vriezenveenseweg 122
7602AK Almelo
Overijssel

Bouwjaar: 1937


Beschrijving van Paardestallen

Omschrijving Het gebouw met de PAARDESTALLEN is over één bouwlaag opgetrokken op een rechthoekige plattegrond onder een zadeldak met antracietgrijze Hollandse pannen en overstekende goten. De gevel van rode baksteen gaat aan de straatkant over in een muur met rondboog poortdeur, die de bocht van de straat volgt. Rechts in de straatgevel (W) is een garagedeur toegevoegd, links onder de goot zesruits vensters. In de eindgevels (N en Z) een dubbele deur op de begane grond en een twintigruits venster en twee drie ruits vensters op de verdieping. De oostgevel is voorzien van een zesruits venster en garage- en staldeuren, waarvan het omringende metselwerk sporen van wijzigingen draagt. Waardering Het gebouw met de paardestallen is van cultuur-, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege: - de ruimtelijke en functionele samenhang met de kazerne en dienstwoningen - de hoekoplossing met de muur en de geleding van de straatgevel - de beeldbepalende ligging aan een kruising en plein (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507669
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Paardestallen in Almelo

Marechausseekazerne en dienstwoningen

Vriezenveenseweg 122
Almelo
Omschrijving De voormalige MARECHAUSSEEKAZERNE en DIENSTWONINGEN vormen samen een L-vormig bouwvolume, dat in rode baksteen over twee bouwl..

Groot vrijstaand herenhuis in art nouveaustijl

Ootmarsumsestraat 87
Almelo
Inleiding Groot vrijstaand HERENHUIS in Art Nouveaustijl dat in 1910 is gebouwd naar een ontwerp van de architect G.B. Broekema (Kampen) in..

Groot vrijstaand herenhuis in art nouveaustijl

Ootmarsumsestraat 85
Almelo
Inleiding Groot vrijstaand HERENHUIS in Art Nouveaustijl dat in 1907 is gebouwd naar een ontwerp van de architect G.B. Broekema (Kampen) in..

Groot vrijstaand herenhuis in art nouveaustijl

Ootmarsumsestraat 83
Almelo
Inleiding Groot vrijstaand HERENHUIS in Art Nouveaustijl, gebouwd in ca. 1905 in opdracht van F. ter Braak naar een ontwerp van de architec..

Boerderij behorend bij landgoed Almelo

Vissedijk 37
Almelo
Inleiding Traditioneel vormgegeven BOERDERIJ VAN HET HALLEHUISTYPE behorend bij landgoed Almelo, op fraai erf met een verbouwde kapschuur, ..

Kaart & Routeplanner