Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Directeurswoning in Almelo

Woonhuis

De Waag 5
7607HP Almelo
Overijssel

Bouwjaar: 1928


Beschrijving van Directeurswoning

Omschrijving Aan de Waag neemt de voormalige DIRECTEURSWONING een positie in, die het verband met het Huis van Bewaring veel minder zichtbaar maakt. Behalve de hardstenen rustica elementen is hier dan ook tevens de opvallende dakrand in terra cotta toegepast. Waardering Voormalige directeurswoning van architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege - de hoge kwaliteit van de architectuur van de architect ir. G.C. Bremer - de beelbepalende situering als onderdeel van het complex in het centrum van Almelo (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507666
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Directeurswoning in Almelo

Twee dienstwoningen

Marktstraat 1
Almelo
Omschrijving De twee DIENSTWONINGEN aan de Marktstraat hebben twee lagen met een plat dak. Op de hoeken is het gevelmetselwerk tot bovendak..

Waag

De Waag 1
Almelo
Inleiding WAAG- ANNEX MARKTGEBOUW uit 1913 met een rijk gedecoreerde voorgevel in Hollandse neo-renaissancestijl naar een ontwerp van de st..

Bankgebouw

Wierdensestraat 2
Almelo
Inleiding Het BANKGEBOUW op de hoek van De Waag en de Wierdensestraat werd in 1908 gebouwd voor de firma Ledeboer bankiers naar ontwerp van..

Huis van bewaring

Marktstraat 7
Almelo
Omschrijving Het HUIS VAN BEWARING heeft een hoog frontgebouw in de Marktstraat, waarin op de begane grond de entree en enkele dienstruimte..

Het oude Rectorshuis. Woonhuis van begane grond met schilddak. Ingangspartij met bovenlicht en omlijsting. Rechts twee, links vier achtruits empire-ra ..

Korte Prinsenstraat 2
Almelo
Het oude Rectorshuis. Woonhuis van begane grond met schilddak. Ingangspartij met bovenlicht en omlijsting. Rechts 2, links 4 achtruits empir..

Kaart & Routeplanner

Route naar Directeurswoning in Almelo