Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Twee dienstwoningen in Almelo

Woonhuis

Marktstraat 1
7607HC Almelo
Overijssel

Bouwjaar: 1928


Beschrijving van Twee dienstwoningen

Omschrijving De twee DIENSTWONINGEN aan de Marktstraat hebben twee lagen met een plat dak. Op de hoeken is het gevelmetselwerk tot bovendaks doorgezet in de vorm van pylonen. De rustiek bewerkte hardsteen, die het Huis van Bewaring zo sterk bepaalt, duikt hier in de gevel op enkele plaatsen op. Zo is met subtiele middelen het verband tussen de samenstellende delen van het gehele complex aangeduid. Waardering Twee stel dienstwoningen van architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege - de hoge kwaliteit van de architectuur van de architect ir. G.C. Bremer - de redelijke mate van gaafheid van het exterieur - de beelbepalende situering als onderdeel van het complex in het centrum van Almelo (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507665
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Twee dienstwoningen in Almelo

Directeurswoning

De Waag 5
Almelo
Omschrijving Aan de Waag neemt de voormalige DIRECTEURSWONING een positie in, die het verband met het Huis van Bewaring veel minder zichtba..

Waag

De Waag 1
Almelo
Inleiding WAAG- ANNEX MARKTGEBOUW uit 1913 met een rijk gedecoreerde voorgevel in Hollandse neo-renaissancestijl naar een ontwerp van de st..

Huis van bewaring

Marktstraat 7
Almelo
Omschrijving Het HUIS VAN BEWARING heeft een hoog frontgebouw in de Marktstraat, waarin op de begane grond de entree en enkele dienstruimte..

Bankgebouw

Wierdensestraat 2
Almelo
Inleiding Het BANKGEBOUW op de hoek van De Waag en de Wierdensestraat werd in 1908 gebouwd voor de firma Ledeboer bankiers naar ontwerp van..

Het oude Rectorshuis. Woonhuis van begane grond met schilddak. Ingangspartij met bovenlicht en omlijsting. Rechts twee, links vier achtruits empire-ra ..

Korte Prinsenstraat 2
Almelo
Het oude Rectorshuis. Woonhuis van begane grond met schilddak. Ingangspartij met bovenlicht en omlijsting. Rechts 2, links 4 achtruits empir..

Kaart & Routeplanner

Route naar Twee dienstwoningen in Almelo