Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Wijtvliet: gietijzeren hek in Geersdijk

Overig

Geersdijkseweg 31
4494NJ Geersdijk (gemeente Noord Beveland)
Zeeland

Bouwjaar: 1910


Beschrijving van Wijtvliet: gietijzeren hek

Omschrijving Toegangshek met twee gietijzeren hekpijlers en smeedwerk hek. In het voetstuk van de noordelijke pijler de tekst: "van Enthoven & Co-'s Hage". De bewerkte pijlers en het hekwerk worden bekroond door pijlpunten. Waardering Toegangshek, van cultuurhistorische waarde en van belang vanwege gaafheid en ensemblewaarde als onderdeel van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507658
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Wijtvliet: gietijzeren hek in Geersdijk

Wijtvliet: woonhuis

Geersdijkseweg 31
Geersdijk (Gemeente Noord Beveland)
Omschrijving Woonhuis, in 1911 gebouwd op rechthoekige plattegrond, één bouwlaag hoog met kapverdieping. Geheel opgetrokken in roodbruine..

Wijtvliet: dwarsdeelschuur

Geersdijkseweg 31
Geersdijk (Gemeente Noord Beveland)
Omschrijving Dwarsdeelschuur, gebouwd in 1911. De schuur heeft een rechthoekige plattegrond en is één bouwlaag hoog met kap, opgetrokken ..

Wijtvliet: varkenshok, één bouwlaag hoog met zadeldak, gedekt met gesmoorde groefpannen en opgetrokken in roodbruine baksteen

Geersdijkseweg 31
Geersdijk (Gemeente Noord Beveland)
Omschrijving Varkenshok, één bouwlaag hoog met zadeldak, gedekt met gesmoorde groefpannen en opgetrokken in roodbruine baksteen. Onder m..

Wijtvliet: wagenschuur, één bouwlaag hoog met zadeldak gedekt met gesmoorde groefpannen, opgetrokken in roodbruine baksteen

Geersdijkseweg 31
Geersdijk (Gemeente Noord Beveland)
Omschrijving Wagenschuur, één bouwlaag hoog met zadeldak gedekt met gesmoorde groefpannen, opgetrokken in roodbruine baksteen. Noordelij..

Steenhove

Stekeldijk 18
Kamperland (Gemeente Noord Beveland)
Boerderij "Steenhoven". Vrijstaand rechthoekig gepleisterd woonhuis met verdieping, gedekt door laag, met zink bekleed dak. Lijstgevels. Een..

Kaart & Routeplanner

Route naar Wijtvliet: gietijzeren hek in Geersdijk