Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Wijtvliet: dwarsdeelschuur in Geersdijk

Boerderij

Geersdijkseweg 31
4494NJ Geersdijk (gemeente Noord Beveland)
Zeeland

Bouwjaar: 1911


Beschrijving van Wijtvliet: dwarsdeelschuur

Omschrijving Dwarsdeelschuur, gebouwd in 1911. De schuur heeft een rechthoekige plattegrond en is één bouwlaag hoog met kap, opgetrokken uit roodbruine baksteen. De oostelijke langsgevel is voorzien van drie mendeurstellen waarvan twee met klinket en van enkele getoogde stalen raampjes met honingraatvormige roedeverdeling. Rechts in deze gevel twee nieuwere, niet originele deurstellen. De zuidelijke kopgevel is voorzien van een houten gedeelde, opgeklampte deur, getoogde stalen raampjes met honingraatvormige roedeverdeling en een rond venster in de top. De westelijke langsgevel is onder meer voorzien van een reeks houten opgeklampte deuren, enkele met stalen bovenlicht met honingraatvormige roedeverdeling. De noordelijke kopgevel is voorzien van een getoogde wagendeur, getoogde stalen raampjes met hongraatvorminge roedeverdeling, waarvan enkele vervangen zijn door rechthoekige luikjes. De schuur is voorzien van een zadeldak, gedekt met gesmoorde groefpannen. De indeling in het interieur is gewijzigd. Waardering Dwarsdeelschuur van cultuurhistorische en ensemblewaarde als onderdeel van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507655
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Wijtvliet: dwarsdeelschuur in Geersdijk

Wijtvliet: woonhuis

Geersdijkseweg 31
Geersdijk (Gemeente Noord Beveland)
Omschrijving Woonhuis, in 1911 gebouwd op rechthoekige plattegrond, één bouwlaag hoog met kapverdieping. Geheel opgetrokken in roodbruine..

Wijtvliet: varkenshok, één bouwlaag hoog met zadeldak, gedekt met gesmoorde groefpannen en opgetrokken in roodbruine baksteen

Geersdijkseweg 31
Geersdijk (Gemeente Noord Beveland)
Omschrijving Varkenshok, één bouwlaag hoog met zadeldak, gedekt met gesmoorde groefpannen en opgetrokken in roodbruine baksteen. Onder m..

Wijtvliet: wagenschuur, één bouwlaag hoog met zadeldak gedekt met gesmoorde groefpannen, opgetrokken in roodbruine baksteen

Geersdijkseweg 31
Geersdijk (Gemeente Noord Beveland)
Omschrijving Wagenschuur, één bouwlaag hoog met zadeldak gedekt met gesmoorde groefpannen, opgetrokken in roodbruine baksteen. Noordelij..

Wijtvliet: gietijzeren hek

Geersdijkseweg 31
Geersdijk (Gemeente Noord Beveland)
Omschrijving Toegangshek met twee gietijzeren hekpijlers en smeedwerk hek. In het voetstuk van de noordelijke pijler de tekst: "van Enthov..

Steenhove

Stekeldijk 18
Kamperland (Gemeente Noord Beveland)
Boerderij "Steenhoven". Vrijstaand rechthoekig gepleisterd woonhuis met verdieping, gedekt door laag, met zink bekleed dak. Lijstgevels. Een..

Kaart & Routeplanner

Route naar Wijtvliet: dwarsdeelschuur in Geersdijk