Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Wijtvliet: woonhuis in Geersdijk

Woonhuis

Geersdijkseweg 31
4494NJ Geersdijk (gemeente Noord Beveland)
Zeeland

Bouwjaar: 1911


Beschrijving van Wijtvliet: woonhuis

Omschrijving Woonhuis, in 1911 gebouwd op rechthoekige plattegrond, één bouwlaag hoog met kapverdieping. Geheel opgetrokken in roodbruine baksteen en voorzien van gepleisterde plint en gepleisterd fries. De voorgevel is een symmetrische lijstgevel met centrale ingangspartij met houten paneeldeur met smeedwerk en natuurstenen stoep. Aan weerszijden van de ingang twee houten H-vensters; gevelopeningen afgesloten door getoogde strek voorzien van gepleisterde hoekblokken en diamantkop als sluitsteen. Fries met geprofileerde houten bakgoot. De zijgevels zijn op de begane grond voorzien van hoge, smalle schuiframen (in zuidgevel vernieuwd) en in de top van twee houten T-vensters. Gevelopeningen met dezelfde afsluiting als in voorgevel. De achtergevel (langsgevel) is voorzien van een centrale ingangspartij met vernieuwde deur. Aan weerszijden twee vernieuwde vensters; alle gevelopeningen met dezelfde afsluiting als in voorgevel. Aan de zuidzijde van de achtergevel een recent aanbouwtje. De gevel wordt afgesloten door een eenvoudige, gepleisterde lijst op houten klosjes. Het woonhuis heeft een zadeldak gedekt met gesmoorde groefpannen. In het interieur zijn geen monumentale waarden aanwezig. Waardering Woonhuis van cultuurhistorische en ensemblewaarde als onderdeel van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507654
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Wijtvliet: woonhuis in Geersdijk

Wijtvliet: dwarsdeelschuur

Geersdijkseweg 31
Geersdijk (Gemeente Noord Beveland)
Omschrijving Dwarsdeelschuur, gebouwd in 1911. De schuur heeft een rechthoekige plattegrond en is één bouwlaag hoog met kap, opgetrokken ..

Wijtvliet: varkenshok, één bouwlaag hoog met zadeldak, gedekt met gesmoorde groefpannen en opgetrokken in roodbruine baksteen

Geersdijkseweg 31
Geersdijk (Gemeente Noord Beveland)
Omschrijving Varkenshok, één bouwlaag hoog met zadeldak, gedekt met gesmoorde groefpannen en opgetrokken in roodbruine baksteen. Onder m..

Wijtvliet: wagenschuur, één bouwlaag hoog met zadeldak gedekt met gesmoorde groefpannen, opgetrokken in roodbruine baksteen

Geersdijkseweg 31
Geersdijk (Gemeente Noord Beveland)
Omschrijving Wagenschuur, één bouwlaag hoog met zadeldak gedekt met gesmoorde groefpannen, opgetrokken in roodbruine baksteen. Noordelij..

Wijtvliet: gietijzeren hek

Geersdijkseweg 31
Geersdijk (Gemeente Noord Beveland)
Omschrijving Toegangshek met twee gietijzeren hekpijlers en smeedwerk hek. In het voetstuk van de noordelijke pijler de tekst: "van Enthov..

Steenhove

Stekeldijk 18
Kamperland (Gemeente Noord Beveland)
Boerderij "Steenhoven". Vrijstaand rechthoekig gepleisterd woonhuis met verdieping, gedekt door laag, met zink bekleed dak. Lijstgevels. Een..

Kaart & Routeplanner

Route naar Wijtvliet: woonhuis in Geersdijk