Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Twickel: hoog houten bruggetje met gebogen loopplank steunend op houten jukken in Twickels Bos voorzien van leuning aan één zijde in Ambt Delden

Tuin Park Landgoed

Twickelerlaan 1
7495VG Ambt Delden (gemeente Hof van Twente)
Overijssel

Bouwjaar: laat 19e eeuw


Beschrijving van Twickel: hoog houten bruggetje met gebogen loopplank steunend op houten jukken in Twickels Bos voorzien van leuning aan één zijde

Omschrijving onderdeel 72: BRUGGETJE behorende tot de buitenplaats Twickel. In het Twickelse Bos een hoog bruggetje met een houten gebogen loopplank steunend op houten jukken; aan één zijde een houten leuning. Datering laat 19de-eeuws. Waardering: BRUGGETJE van algemeen belang - vanwege de ouderdom; - vanwege de doelmatige vormgeving en het materiaalgebruik; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507625
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Twickel: hoog houten bruggetje met gebogen loopplank steunend op houten jukken in Twickels Bos voorzien van leuning aan één zijde in Ambt Delden

Braamrot

Twickelerlaan 4
Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 56: BOERDERIJ VAN HET DWARSHUISTYPE "Braamrot" uit ±1900 ten zuidwesten en dichtbij kasteel Twickel gelegen. Het v..

Twickel: houten paardeschuur

Twickelerlaan 6
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Onderdeel 54: Inleiding De KASTEELBOERDERIJ VAN HET DWARSHUISTYPE dateert in oorsprong uit 1790 met bijbehorende houten PAARDESCHUUR uit..

Jachtopzienerswoning "Casa Nova"

Bornsevoetpad 2
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Inleiding JACHTOPZIENERSWONING "Casa Nova" in Engelse cottagestijl, behorend bij het landgoed Twickel. Het oorspronkelijk symmetrische huis..

Schuur

Bornsevoetpad 5
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
SCHUUR. In het Twickelse bos nabij het jagershuis aan het Bornsevoetpad een schuur onder pannen wolfdak, voor- en achtergevel in vakwerk met..

Twickel: gedenksteen

Bornsevoetpad 5
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 64: GEDENKSTEEN behorende tot de buitenplaats Twickel. Grote zwerfkei met inscriptie uit 1895. Opgericht ter herinn..

Kaart & Routeplanner

Route naar Twickel: hoog houten bruggetje met gebogen loopplank steunend op houten jukken in Twickels Bos voorzien van leuning aan één zijde in Ambt Delden