Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Twickel: schaapskooi 't Schaap'n schot in Ambt Delden

Kasteel Buitenplaats

Bornsevoetpad 7
7495VM Ambt Delden (gemeente Hof van Twente)
Overijssel

Bouwjaar: 1881


Beschrijving van Twickel: schaapskooi 't Schaap'n schot

Omschrijving onderdeel 61: SCHAAPSKOOI 'T SCHAAP'N SCHOT' behorende tot de buitenplaats Twickel. Langgerekte schaapskooi op rechthoekige grondslag met afgevlakte hoeken onder een afgewolfd rieten schilddak, waarvan een zijschild met pannen is bedekt. Van hout op een gemetselde onderbouw. Op de kopzijden dubbele houten deuren en kleine luikjes in de zijgevels. Bouwjaar ca. 1881; restauratie in 1983. Dient nu als onderkomen van een folkloristische dansgroep. Waardering: SCHAAPSKOOI 'T SCHAAP'N SCHOT' van algemeen belang - als voorbeeld van karakteristieke historische landelijke bouwkunst; - vanwege de gaafheid in combinatie met de ouderdom; - vanwege de historisch-functionele relatie met de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507612
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Twickel: schaapskooi 't Schaap'n schot in Ambt Delden

Schuur

Bornsevoetpad 5
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
SCHUUR. In het Twickelse bos nabij het jagershuis aan het Bornsevoetpad een schuur onder pannen wolfdak, voor- en achtergevel in vakwerk met..

Twickel: gedenksteen

Bornsevoetpad 5
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 64: GEDENKSTEEN behorende tot de buitenplaats Twickel. Grote zwerfkei met inscriptie uit 1895. Opgericht ter herinn..

Jachtopzienerswoning "Casa Nova"

Bornsevoetpad 2
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Inleiding JACHTOPZIENERSWONING "Casa Nova" in Engelse cottagestijl, behorend bij het landgoed Twickel. Het oorspronkelijk symmetrische huis..

Twickel: boerderij 'Bornse hoeve' met schuur

Bornsevoetpad 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 63: BOERDERIJ 'BORNSE HOEVE' MET SCHUUR behorende tot de buitenplaats Twickel. Rood bakstenen hallenboerderij uit..

Twickel: hoog houten bruggetje met gebogen loopplank steunend op houten jukken in Twickels Bos voorzien van leuning aan één zijde

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 72: BRUGGETJE behorende tot de buitenplaats Twickel. In het Twickelse Bos een hoog bruggetje met een houten gebog..

Kaart & Routeplanner

Route naar Twickel: schaapskooi 't Schaap'n schot in Ambt Delden