Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Twickel: natuurstenen urnvormige tuinvazen rozentuin net deksel op voetplaat, rijk gedecoreerd in relief in Ambt Delden

Tuin Park Landgoed

Twickelerlaan 1
7495VG Ambt Delden (gemeente Hof van Twente)
Overijssel

Bouwjaar: 19e eeuw 1800 19e eeuw


Beschrijving van Twickel: natuurstenen urnvormige tuinvazen rozentuin net deksel op voetplaat, rijk gedecoreerd in relief

Omschrijving onderdeel 52: TUINVAZEN ROZENTUIN behorende tot de buitenplaats Twickel. In de as van de rozentuin twee 19de-eeuwse natuurstenen urnvormige vazen met deksel op voetplaat. Rijk gedecoreerd in relief. Waardering: TUINVAZEN ROZENTUIN van algemeen belang - vanwege de ouderdom; - als karakteristiek en ornamenteel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507602
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Twickel: natuurstenen urnvormige tuinvazen rozentuin net deksel op voetplaat, rijk gedecoreerd in relief in Ambt Delden

Erve de Haar

Twickelerlaan 11
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving bij onderdeel 73: BOERDERIJ 'ERVE DE HAAR' behorende tot de buitenplaats Twickel. Waarschijnlijk gebouwd rond 1860 als ontgi..

Twickel: gietijzeren tuinkraan rozentuin met een geprofileerde schacht

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 51: TUINKRAAN ROZENTUIN behorende tot de buitenplaats Twickel. In de rozentuin een vroeg-20ste-eeuwse gietijzeren ..

Twickel: drie identieke verzonken kassen (sic, zijn bakken)

Twickelerlaan, ongenummerd
Deldeneresch (Gemeente Hof van Twente)
Onderdeel 60: Inleiding De geheel ommuurde MOESTUIN van het Huis Twickel is in 1891 aangelegd naar een ontwerp van de Duitse landschapsa..

Twickel: ironhouse met aangebouwde zaaikas

Twickelerlaan, ongenummerd
Deldeneresch (Gemeente Hof van Twente)
Onderdeel 58: Inleiding De geheel ommuurde MOESTUIN van het Huis Twickel is in 1891 aangelegd naar een ontwerp van de Duitse landschapsa..

Twickel: houten anjerkas

Twickelerlaan, ongenummerd
Deldeneresch (Gemeente Hof van Twente)
Onderdeel 59: Inleiding De geheel ommuurde MOESTUIN van het Huis Twickel is in 1891 aangelegd naar een ontwerp van de Duitse landschapsa..

Kaart & Routeplanner

Route naar Twickel: natuurstenen urnvormige tuinvazen rozentuin net deksel op voetplaat, rijk gedecoreerd in relief in Ambt Delden

Foto's (1)