Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Twickel: inrichting hertenkamp in Ambt Delden

Tuin Park Landgoed

Twickelerlaan 1
7495VG Ambt Delden (gemeente Hof van Twente)
Overijssel

Bouwjaar: 19e eeuw 1800 19e eeuw


Beschrijving van Twickel: inrichting hertenkamp

Omschrijving onderdeel 48: INRICHTING HERTENKAMP. Rondom de hertenkamp staat een van oorsprong laat 19de-eeuwse AFRASTERING van metaal met daarin opgenomen een roedentrap. In de hertenkamp ligt een rechthoekige HERTENSCHUUR in de vorm van een schaapskooi met palissaden wanden onder een rietgedekt schilddak. In de kopse gevels zijn rechtgesloten openingen tussen afgesnoten hoeken. Bouwjaar eind 19de eeuw in Petzoldtijd Waardering: INRICHTING HERTENKAMP van algemeen belang - vanwege de markering van de omgrenzing van de hertenkamp; - vanwege de ensemblewaarde in samenhang met de wildbaan/tuin rond het kasteel; - vanwege de vormgeving van de schuur en als voorbeeld van landelijke bouwkunst; - als karakteristiek en functioneel onderdeel. - vanwege de ensemblewaarde in samenhang met de aanleg rondom het huis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507596
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Twickel: inrichting hertenkamp in Ambt Delden

Twickel: ijskelder

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 49: IJSKELDER behorende tot de buitenplaats Twickel. Dubbele ijskelder bestaande uit twee naast elkaar gelegen ge..

Twickel: eikelschuur

Twickelerlaan 7
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 50: EIKELSCHUUR behorende tot de buitenplaats Twickel. In het park een houten palissaden schuur gebouwd op recht..

Twickel: gietijzeren tuinkraan rozentuin met een geprofileerde schacht

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 51: TUINKRAAN ROZENTUIN behorende tot de buitenplaats Twickel. In de rozentuin een vroeg-20ste-eeuwse gietijzeren ..

Twickel: natuurstenen urnvormige tuinvazen rozentuin net deksel op voetplaat, rijk gedecoreerd in relief

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 52: TUINVAZEN ROZENTUIN behorende tot de buitenplaats Twickel. In de as van de rozentuin twee 19de-eeuwse natuurst..

Twickel: houten schuur rotstuin

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 46: HOUTEN SCHUUR ROTSTUIN behorende tot de buitenplaats Twickel. Verborgen achter in de rotstuin staat een lage, ..

Kaart & Routeplanner