Twickel: tuinbeelden rotstuin in Ambt Delden

Twickelerlaan 1
7495VG Ambt Delden (gemeente Hof van Twente)

Bouwjaar: 18e/19e eeuw

Beschrijving van Twickel: tuinbeelden rotstuin

Omschrijving onderdeel 42: TUINBEELDEN ROTSTUIN behorende tot de buitenplaats Twickel. In de rotstuin staan twee 18de- of 19de-eeuws loden beeldjes; oorspronkelijk vormde dit ornament het bovenstuk van een thans verdwenen fontein (in de oranjerietuin). Het ene beeld bestaat uit twee putti met druiventros en schelp staande op een samengesteld voetstuk; cirkelvormige voetplaat van hardsteen waaronder een hoge zuilvormige sokkel van Frans kalksteen en een dekplaat van Bentheimer zandsteen. Het andere beeldje van twee putti met druiventros en drinkbeker aan de voeten van de hoorn des overvloed is geplaatst op een vierkant voetstuk met afgeschuinde hoeken (die niet doorlopen in de dekplaat) van Bentheimer zandsteen. Waardering: TUINBEELDEN ROTSTUIN van algemeen belang - vanwege de ouderdom; - vanwege de ornamentele waarde; - vanwege de gaafheid in combinatie met het toegepaste materiaal; - vanwege de ensemblewaarde in samenhang met de tuin rond het huis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)