Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Twickel: gietijzeren tuinvaas achter de tuinbank in de oranjerietuin (donkergrijs geschilderd) in schaalvorm op sokkel van beton in Ambt Delden

Tuin Park Landgoed

Twickelerlaan 1
7495VG Ambt Delden (gemeente Hof van Twente)
Overijssel

Bouwjaar: 19e eeuw 1800 19e eeuw


Beschrijving van Twickel: gietijzeren tuinvaas achter de tuinbank in de oranjerietuin (donkergrijs geschilderd) in schaalvorm op sokkel van beton

Omschrijving onderdeel 40: TUINVAAS ORANJERIETUIN behorende tot de buitenplaats Twickel. Achter de tuinbank een monumentale 19de-eeuwse gietijzeren vaas (donkergrijs geschilderd) in schaalvorm op een sokkel van beton. Inscriptie met de naam van de gieterij 'J.J. DUCEL M. de Forges PARIS', gedateerd midden 19de eeuw. Waardering: TUINVAAS ORANJERIETUIN van algemeen belang - vanwege de ouderdom; - vanwege de ornamentele waarde voor de parkaanleg; - vanwege de gaafheid; - vanwege het typisch 19e-eeuwse materiaalgebruik, namelijk gietijzer; - vanwege de relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats; (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507586
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Twickel: gietijzeren tuinvaas achter de tuinbank in de oranjerietuin (donkergrijs geschilderd) in schaalvorm op sokkel van beton in Ambt Delden

Twickel: sokkel oranjerietuin

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 31: SOKKEL ORANJERIETUIN behorende tot de buitenplaats Twickel. Aan de kopzijde van de oranjerietuin voor de tuinba..

Twickel: tuinbeelden oranjerietuin (vier marmeren vrouwenfiguren op een rij)

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 32: TUINBEELDEN ORANJERIETUIN behorende tot de buitenplaats Twickel. Op een rij vier marmeren vrouwenfiguren ten ha..

Twickel: tuinvazen oranjerietuin (vijf gelijkvormige monumentale urnvormige vazen van kalksteen versierd met bloemenguirlandes en mascarones aan de zi ..

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 33: TUINVAZEN ORANJERIETUIN behorende tot de buitenplaats Twickel. Opgesteld aan de zuidrand van de oranjerietuin v..

Twickel: hek tussen oranjerie- en rotstuin (dubbel smeedijzeren spijlenhek met als versiering een gekrulde bovenste ligger)

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving bij onderdeel 34: HEK TUSSEN ORANJERIE- EN ROTSTUIN behorende tot de buitenplaats Twickel. Laat 18de-eeuws dubbel smeedijzere..

Twickel: twee hoekige rijkbewerkte tuinvazen oranjerietuin van Obernkirchner zandsteen in Marotstijl

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 35: TUINVAZEN ORANJERIETUIN behorende tot de buitenplaats Twickel. Aan weerszijden van de oranjerie staan twee hoek..

Kaart & Routeplanner

Route naar Twickel: gietijzeren tuinvaas achter de tuinbank in de oranjerietuin (donkergrijs geschilderd) in schaalvorm op sokkel van beton in Ambt Delden