Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Twickel: twee tuinornamenten (bolvormige op vaas op een voet samengesteld uit vier tegenelkaar geplaatste consoles) in Ambt Delden

Tuin Park Landgoed

Twickelerlaan 1
7495VG Ambt Delden (gemeente Hof van Twente)
Overijssel

Bouwjaar: midden 18e eeuw 1750 midden 18e eeuw


Beschrijving van Twickel: twee tuinornamenten (bolvormige op vaas op een voet samengesteld uit vier tegenelkaar geplaatste consoles)

Omschrijving onderdeel 39: TUINORNAMENT behorende tot de buitenplaats Twickel. Twee hardstenen tuinornamenten op voetstuk in de oranjerietuin, zonder relatie met elkaar opgesteld, één midden in het vak aan de zuidkant links voor de oranjerie en één in de oost zijrand. Het vaasvormig ornamentstuk bestaat uit een bolvormige vaas op een voet samengesteld uit vier tegenelkaar geplaatste consoles. Gedecoreerd in Lodewijk XV-stijl in het midden van de 18de-eeuw. Waardering TUINORNAMENT van algemeen belang - vanwege de ouderdom; - vanwege de zeldzaamheidswaarde; - vanwege de vormgeving in Lodewijk XV-stijl; - als karakteristiek onderdeel van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507585
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Twickel: twee tuinornamenten (bolvormige op vaas op een voet samengesteld uit vier tegenelkaar geplaatste consoles) in Ambt Delden

Twickel: sokkel oranjerietuin

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 31: SOKKEL ORANJERIETUIN behorende tot de buitenplaats Twickel. Aan de kopzijde van de oranjerietuin voor de tuinba..

Twickel: tuinbeelden oranjerietuin (vier marmeren vrouwenfiguren op een rij)

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 32: TUINBEELDEN ORANJERIETUIN behorende tot de buitenplaats Twickel. Op een rij vier marmeren vrouwenfiguren ten ha..

Twickel: tuinvazen oranjerietuin (vijf gelijkvormige monumentale urnvormige vazen van kalksteen versierd met bloemenguirlandes en mascarones aan de zi ..

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 33: TUINVAZEN ORANJERIETUIN behorende tot de buitenplaats Twickel. Opgesteld aan de zuidrand van de oranjerietuin v..

Twickel: hek tussen oranjerie- en rotstuin (dubbel smeedijzeren spijlenhek met als versiering een gekrulde bovenste ligger)

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving bij onderdeel 34: HEK TUSSEN ORANJERIE- EN ROTSTUIN behorende tot de buitenplaats Twickel. Laat 18de-eeuws dubbel smeedijzere..

Twickel: twee hoekige rijkbewerkte tuinvazen oranjerietuin van Obernkirchner zandsteen in Marotstijl

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 35: TUINVAZEN ORANJERIETUIN behorende tot de buitenplaats Twickel. Aan weerszijden van de oranjerie staan twee hoek..

Kaart & Routeplanner

Route naar Twickel: twee tuinornamenten (bolvormige op vaas op een voet samengesteld uit vier tegenelkaar geplaatste consoles) in Ambt Delden

Foto's (1)