Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Twickel: hek tussen oranjerie- en rotstuin (dubbel smeedijzeren spijlenhek met als versiering een gekrulde bovenste ligger) in Ambt Delden

Tuin Park Landgoed

Twickelerlaan 1
7495VG Ambt Delden (gemeente Hof van Twente)
Overijssel

Bouwjaar: laat 18e eeuw


Beschrijving van Twickel: hek tussen oranjerie- en rotstuin (dubbel smeedijzeren spijlenhek met als versiering een gekrulde bovenste ligger)

Omschrijving bij onderdeel 34: HEK TUSSEN ORANJERIE- EN ROTSTUIN behorende tot de buitenplaats Twickel. Laat 18de-eeuws dubbel smeedijzeren spijlenhek tussen open hekstijlen en een voluutvormig zijstuk. Spijlenhek met als versiering een gebogen (gekrulde) bovenste ligger. Waardering HEK TUSSEN ORANJERIE- EN ROTSTUIN van algemeen belang - vanwege de ouderdom; - als karakteristiek element van de buitenplaats; - vanwege de decoratieve waarde in de parkaanleg; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507578
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Twickel: hek tussen oranjerie- en rotstuin (dubbel smeedijzeren spijlenhek met als versiering een gekrulde bovenste ligger) in Ambt Delden

Twickel: sokkel oranjerietuin

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 31: SOKKEL ORANJERIETUIN behorende tot de buitenplaats Twickel. Aan de kopzijde van de oranjerietuin voor de tuinba..

Twickel: tuinbeelden oranjerietuin (vier marmeren vrouwenfiguren op een rij)

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 32: TUINBEELDEN ORANJERIETUIN behorende tot de buitenplaats Twickel. Op een rij vier marmeren vrouwenfiguren ten ha..

Twickel: tuinvazen oranjerietuin (vijf gelijkvormige monumentale urnvormige vazen van kalksteen versierd met bloemenguirlandes en mascarones aan de zi ..

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 33: TUINVAZEN ORANJERIETUIN behorende tot de buitenplaats Twickel. Opgesteld aan de zuidrand van de oranjerietuin v..

Twickel: twee hoekige rijkbewerkte tuinvazen oranjerietuin van Obernkirchner zandsteen in Marotstijl

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 35: TUINVAZEN ORANJERIETUIN behorende tot de buitenplaats Twickel. Aan weerszijden van de oranjerie staan twee hoek..

Twickel: bronzen zonnewijzer voor oranjerie

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 36: ZONNEWIJZER VOOR ORANJERIE behorende tot de buitenplaats Twickel. Voor de oranjerie staat een monumentale horizo..

Kaart & Routeplanner

Route naar Twickel: hek tussen oranjerie- en rotstuin (dubbel smeedijzeren spijlenhek met als versiering een gekrulde bovenste ligger) in Ambt Delden