Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Twickel: gietijzeren tuinvazen achterzijde in Ambt Delden

Tuin Park Landgoed

Twickelerlaan 1
7495VG Ambt Delden (gemeente Hof van Twente)
Overijssel

Bouwjaar: 19e eeuw 1800 19e eeuw


Beschrijving van Twickel: gietijzeren tuinvazen achterzijde

Omschrijving bij onderdeel 26: TUINVAZEN ACHTERZIJDE behorende tot de buitenplaats Twickel. Symmetrisch opgesteld in de aanleg aan de achterzijde van het kasteel twee monumentale 19de-eeuwse gietijzeren, grijs geschilderde vazen met gedraaide voet staande op vierkante natuurstenen sokkels. Rijk gedecoreerd met bloemguirlandes, twee vrouwenfiguren als handvaten en twee mascarones. Tussen deze vazen in de as van het kasteel in het gras gelegen een kleine liggende kanon met handsvat op hardstenen voet. Waardering TUINVAZEN ACHTERZIJDE van algemeen belang - vanwege de ouderdom; - vanwege de rijk gedecoreerde vormgeving; - vanwege het typisch 19e-eeuwse materiaalgebruik, namelijk gietijzer; - als karakteristiek element van de buitenplaats; - vanwege de relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507570
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Twickel: gietijzeren tuinvazen achterzijde in Ambt Delden

Twickel: kademuur buitengracht aan parkzijde

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving bij onderdeel 9: KADEMUUR BUITENGRACHT AAN PARKZIJDE behorende tot de buitenplaats Twickel. In de zuidwest hoek een 18de-eeuw..

Twickel: brug over gracht achterzijde

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving bij onderdeel 8: BRUG OVER GRACHT ACHTERZIJDE behorende tot de buitenplaats Twickel. In oorsprong 18de-eeuwse platte brug bes..

Twickel: twee gietijzeren kelkvormige tuinvazen achterplaats op hardstenen onderstuk dat tevens de keermuur van de trap is

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving bij onderdeel 13: TUINVAZEN ACHTERPLAATS behorende tot de buitenplaats Twickel. De entree aan de achterzijde wordt gemarkeerd ..

Twickel: buste achterplaats

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving bij onderdeel 11: BUSTE ACHTERPLAATS behorende tot de buitenplaats Twickel. Op de achterplaats tegen de zuidgevel staat een 18..

Twickel: keermuur en balustrade met zes gietijzeren tuinvazen achterplaats

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving bij onderdeel 10: KEERMUUR EN BALUSTRADE MET TUINVAZEN ACHTERPLAATS behorende tot de buitenplaats Twickel. Het rechthoekige t..

Kaart & Routeplanner

Route naar Twickel: gietijzeren tuinvazen achterzijde in Ambt Delden

Foto's (2)