Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Twickel: twee gietijzeren, grijs geschilderde tuinvazen in kelkvorm voor ingangspartij bouwhuizen in Ambt Delden

Tuin Park Landgoed

Twickelerlaan 1
7495VG Ambt Delden (gemeente Hof van Twente)
Overijssel

Bouwjaar: 19e eeuw 1800 19e eeuw


Beschrijving van Twickel: twee gietijzeren, grijs geschilderde tuinvazen in kelkvorm voor ingangspartij bouwhuizen

Omschrijving bij onderdeel 17: TUINVAZEN VOOR INGANGSPARTIJ BOUWHUIZEN behorende tot de buitenplaats Twickel. De ingangspartij van de bouwhuizen worden geflankeerd door twee 19de-eeuwse gietijzeren, grijs geschilderde vazen in kelkvorm. Waardering TUINVAZEN VOOR INGANGSPARTIJ BOUWHUIZEN van algemeen belang - vanwege de ouderdom; - vanwege de kenmerkende vormgeving; - vanwege het typisch 19e-eeuwse materiaalgebruik, namelijk gietijzer; - als karakteristiek element van de buitenplaats; - vanwege de relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507562
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Twickel: twee gietijzeren, grijs geschilderde tuinvazen in kelkvorm voor ingangspartij bouwhuizen in Ambt Delden

Twickel: leeuwen voorplein

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving bij onderdeel 14: LEEUWEN VOORPLEIN behorende tot de buitenplaats Twickel. Op het voorplein ter weerszijden van de toegangsbr..

Twickel: achthoekige natuurstenen balustrade waarvan de vier doorgangen met acht identieke gietijzeren tuinvazen voorplein die grijs geschilderd zijn

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving bij onderdeel 16: BALUSTRADE MET TUINVAZEN VOORPLEIN behorende tot de buitenplaats Twickel. Centraal op het voorplein is een ..

Twickel: zolenschrapers voorplein

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving bij onderdeel 15: ZOLENSCHRAPERS VOORPLEIN behorende tot de buitenplaats Twickel. Aan weerszijden van de toegangsbrug naar he..

Twickel: kanonnen

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 19: KANONNEN behorende tot de buitenplaats Twickel. Aan weerszijden van de ophaalbrug op het voorplein staan twee ..

Twickel: twee gietijzeren, grijs geschilderde tuinvazen in kelkvorm voor ingangspartij

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving bij onderdeel 18: TUINVAZEN VOOR INGANGSPARTIJ BOUWHUIZEN behorende tot de buitenplaats Twickel. De ingangspartij van de bouwh..

Kaart & Routeplanner

Route naar Twickel: twee gietijzeren, grijs geschilderde tuinvazen in kelkvorm voor ingangspartij bouwhuizen in Ambt Delden