Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Twickel: zonnewijzer achterplaats in Ambt Delden

Tuin Park Landgoed

Twickelerlaan 1
7495VG Ambt Delden (gemeente Hof van Twente)
Overijssel

Bouwjaar: 19e eeuw 1800 19e eeuw


Beschrijving van Twickel: zonnewijzer achterplaats

Omschrijving bij onderdeel 12: ZONNEWIJZER ACHTERPLAATS behorende tot de buitenplaats Twickel. Op de achterplaats in het midden van het grote perk staat een 19de-eeuwse ringzonnewijzer op een monumentale 19de-eeuwse rechthoekige sokkel. Waardering ZONNEWIJZER ACHTERPLAATS van algemeen belang - vanwege de ouderdom; - vanwege de ornamentele waarde voor de achterplaats; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de functioneel ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507557
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Twickel: zonnewijzer achterplaats in Ambt Delden

Twickel: keermuur en balustrade met zes gietijzeren tuinvazen achterplaats

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving bij onderdeel 10: KEERMUUR EN BALUSTRADE MET TUINVAZEN ACHTERPLAATS behorende tot de buitenplaats Twickel. Het rechthoekige t..

Twickel: twee gietijzeren kelkvormige tuinvazen achterplaats op hardstenen onderstuk dat tevens de keermuur van de trap is

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving bij onderdeel 13: TUINVAZEN ACHTERPLAATS behorende tot de buitenplaats Twickel. De entree aan de achterzijde wordt gemarkeerd ..

Twickel: buste achterplaats

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving bij onderdeel 11: BUSTE ACHTERPLAATS behorende tot de buitenplaats Twickel. Op de achterplaats tegen de zuidgevel staat een 18..

Twickel: brug over gracht achterzijde

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving bij onderdeel 8: BRUG OVER GRACHT ACHTERZIJDE behorende tot de buitenplaats Twickel. In oorsprong 18de-eeuwse platte brug bes..

Twickel: zolenschrapers voorplein

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving bij onderdeel 15: ZOLENSCHRAPERS VOORPLEIN behorende tot de buitenplaats Twickel. Aan weerszijden van de toegangsbrug naar he..

Kaart & Routeplanner