Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Twickel: keermuur voorplein in Ambt Delden

Tuin Park Landgoed

Twickelerlaan 1
7495VG Ambt Delden (gemeente Hof van Twente)
Overijssel

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Twickel: keermuur voorplein

Omschrijving bij onderdeel 7: KEERMUUR VOORPLEIN behorende tot de buitenplaats Twickel. Rondom het voorplein een 18de-eeuwse zandstenen keermuur met een overkragende dekplaat. De keermuur gaat voor een deel in het basement van de bouwhuizen over. In de zuidwest en noordwest hoek wordt de muur door een natuurstenen trap naar de gracht onderbroken. Ter afsluiting van de westkant van het voorplein staan op de muur korte zuilen met bolvormige bekroning, waartussen een geschakelde ketting hangt. Waardering KEERMUUR VOORPLEIN van algemeen belang - vanwege de ouderdom; - als de karakteristiek en functionele afsluiting van het voorplein; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507552
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Twickel: keermuur voorplein in Ambt Delden

Twickel: twee gietijzeren, grijs geschilderde tuinvazen in kelkvorm voor ingangspartij

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving bij onderdeel 18: TUINVAZEN VOOR INGANGSPARTIJ BOUWHUIZEN behorende tot de buitenplaats Twickel. De ingangspartij van de bouwh..

Twickel: kanonnen

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 19: KANONNEN behorende tot de buitenplaats Twickel. Aan weerszijden van de ophaalbrug op het voorplein staan twee ..

Twickel: hekje voorplaats van 30 cm bestaande uit een siersmeedijzeren spijlenhek met knopbekroning

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving bij onderdeel 22: HEKWERK VOORPLAATS behorende tot de buitenplaats Twickel. Ter afsluiting van de voorplaats is een hekje van..

Twickel: brug met tuinvazen en keermuren naar park

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving bij onderdeel 20: BRUG MET TUINVAZEN, TOEGANGSHEK EN KEERMUREN NAAR PARK behorende tot de buitenplaats Twickel. Aan weerszijde..

Twickel: achthoekige natuurstenen balustrade waarvan de vier doorgangen met acht identieke gietijzeren tuinvazen voorplein die grijs geschilderd zijn

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving bij onderdeel 16: BALUSTRADE MET TUINVAZEN VOORPLEIN behorende tot de buitenplaats Twickel. Centraal op het voorplein is een ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Twickel: keermuur voorplein in Ambt Delden