Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Overcinge 4 Overcinge, voetgangersbrug in Havelte

Weg En Waterwerk

Linthorst Homanlaan 1
7971RK Havelte (gemeente Westerveld)
Drenthe

Bouwjaar: ca. 1910 1998 (rest.) 1910 ca. 1910 1998 (rest.)


Beschrijving van Overcinge 4 Overcinge, voetgangersbrug

Inleiding Voetgangersbrug behorend bij de voormalige havezate Overcinge en vermoedelijk in aanleg gebouwd tussen 1905-1910 in opdracht van Johannes Linthorst Homan (nakomeling van een bekende drentse familie en van 1904-1917 commissaris der Koningin van Drenthe). De voetgangersbrug vormt een verbinding tussen de tuin en de openbare weg. Omschrijving Houten VOETGANGERSBRUG aangelegd als ophaalbrug. Bruggehoofd met hekwerk en hameipoort bestaande uit geschoorde stijlen en geprofileerde dekbalk met in het midden een enkelvoudige priem waaraan de val hangt. De val is onder een hoek geplaatst naar het andere landhoofd. Waardering VOETGANGERSBRUG van cultuurhistorisch, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang als essentieel onderdeel van het complex Overcinge. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507517
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Overcinge 4 Overcinge, voetgangersbrug in Havelte

Overcinge 1 Overcinge

Linthorst Homanlaan 1
Havelte (Gemeente Westerveld)
HUIS Overcinge. Oorspronkelijk 17e eeuws landhuis, in 1850 sterk gewijzigd. Een der zijgevels nog vrijwel plm 1640. Schildhoudende leeuwen o..

Overcinge 3 Overcinge, tuinhuis

Linthorst Homanlaan 1
Havelte (Gemeente Westerveld)
Inleiding Tuinhuis gebouwd in Ambachtelijk-traditionele stijl in de tuin van de voormalige havezate Overcinge. Het tuinhuisje is gebouwd ro..

Overcinge 2 Overcinge, koetsierswoning

Linthorst Homanlaan 1
Havelte (Gemeente Westerveld)
Inleiding Gebouwd als koetsierswoning naar ontwerp van A. Zwikker uit Meppel en in opdracht van Mr. Linthorst Homan. De vormgeving is in ne..

Dwarsdeelboerderij onder rieten schilddak

Overcingelaan 2
Havelte (Gemeente Westerveld)
Boerderij. Omschrijving Op een ruim eigen terrein gelegen grote in aanleg midden-17de-eeuwse dwarsdeelboerderij (1645 e.v.), opgetrokken u..

Dwarsdeelboerderij, schaapskooi

Overcingelaan 2
Havelte (Gemeente Westerveld)
Vrijstaande schaapskooi Omschrijving Op het erf gelegen houten schaapskooi met, behoudens enige aanpassingen, midden-17de eeuws ankerbalkg..

Kaart & Routeplanner

Route naar Overcinge 4 Overcinge, voetgangersbrug in Havelte

Foto's (1)