Meer dan 63.000 rijksmonumenten


St. Anne in Delden

Boerderij

Oude Benteloseweg 32
7491EW Delden (gemeente Hof van Twente)
Overijssel

Bouwjaar: 1842


Beschrijving van St. Anne

Omschrijving In bruine baksteen opgetrokken hoge BOERDERIJ onder deels met riet en deels met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak met wolfeinden en aan de oostzijde een geknikt dakschild. Op de nok liggen vorstpannen en staat een overhoeks geplaatste schoorsteen. Windveren beschermen de uiteinden van de kap. De toegang van het huis bestaat uit een houten deur met een zesruits bovenlicht in de voorgevel (N). In de oostelijke zijgevel bevindt zich eveneens een deur met vier ruiten. De baander met stiepel en twee staldeuren vormen de toegangen in de achtergevel. Verschillende formaten vensters onder strekken, geflankeerd door Twickelluiken, geleden de zij-en voorgevel. Het bedrijfsgedeelte wordt belicht door zesruits stalvensters met stalen kozijnen. Bovenin de voorgevel en links en rechts van de baander zijn zesruits boogvensters geplaatst. Waardering De boerderij is van cultuur-, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege: - de hoge kwaliteit van de vormgeving van de Twickelboerderij - de zeldzaamheid van een hoge boerderij van het hallehuistype op Twickel - het gave exterieur - de beeldbepalende ligging tussen solitaire eiken (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507489
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van St. Anne in Delden

Zwartgeteerde houten schuur onder zadeldak met overstekende wolfeinden

Oude Benteloseweg 32
Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving Zwartgeteerde houten SCHUUR onder zadeldak met overstekende wolfeinden, gedekt met rode Hollandse pannen en windveren. Kleine ..

Saksische boerderij onder pannen wolfdak, dat aan de voorzijde aansluit tegen een puntgevel met voorschot

Brinkweg 3
Delden (Gemeente Hof van Twente)
Saksische boerderij onder pannen wolfdak, dat aan de voorzijde aansluit tegen een puntgevel met voorschot. In de voorgevel vensters met luik..

Boerderij Spoolder

Brinkweg 15
Delden (Gemeente Hof van Twente)
Boerderij onder pannen wolfdak, gedateerd boven de getoogde inrijdeur van de stal: 1872. Voorgevel met vlechtingen en vensters met luiken. E..

Fors woonhuis met rechte lijstgevel, zijlisenen en een risalerende middentravee waarin voordeur met omlijsting, bekroond door balkon

Langestraat 77
Delden (Gemeente Hof van Twente)
Fors WOONHUIS met rechte lijstgevel, zijlisenen en een risalerende middentravee waarin voordeur met omlijsting, bekroond door balkon. Schild..

Boerderij de Strampe

Steinwegstraat 38
Delden (Gemeente Hof van Twente)
Boerderij met pannen zadeldak, 18e of begin 19e eeuw. Voorgevel met voorschot en vensters met luiken en 20- en 9-ruitsramen. Schuur onder pa..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)