Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dubbele dienstwoning op rechthoekige plattegrond in Delden

Woonhuis

Zaagmolenweg 3
7491BS Delden (gemeente Hof van Twente)
Overijssel

Bouwjaar: 1916


Beschrijving van Dubbele dienstwoning op rechthoekige plattegrond

Omschrijving DUBBELE DIENSTWONING op rechthoekige plattegrond, over één bouwlaag opgetrokken in bruine baksteen onder zadeldak met steekkappen, gedekt met antracietgrijze muldenpannen. De dakschilden aan de oost- en westzijde zijn verlengd. De uiteinden van de kappen worden beschermd door windveren met trekbalken. In de strekken boven de vensters bevinden zich natuurstenen sluitstenen. Aan de straatkant (W) zijn links en rechts van de middenpartij met steekkap de ingangen met zesruits bovenlichten in portieken geplaatst. De deuren naar de tuin aan de achterzijde bevinden zich op dezelfde plaats in de gevel. Op de begane grond zorgen dubbele tienruits vensters, geflankeerd door Twickelluiken, voor de lichtinval. In de toppen onder de kappen zijn dubbele achtruits vensters geplaatst. Waardering De dubbele dienstwoning is van cultuur-, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege: - de functionele en ruimtelijke samenhang met de overige onderdelen van het zaagmolencomplex - de afgewogen architectonische vormgeving (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507487
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dubbele dienstwoning op rechthoekige plattegrond in Delden

Pel- en houtzaagmolencomplex

Zaagmolenweg 1A
Delden (Gemeente Hof van Twente)
In aanleg eind-18e-eeuws maar in zijn huidige gedaante vermoedelijk grotendeels eind-19e-/begin-20e eeuws aan de Oelerbeek gelegen PEL- EN H..

Dienstwoning

Zaagmolenweg 6
Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving De DIENSTWONING is over één bouwlaag opgetrokken in rode en bruine baksteen boven een plint van Bentheimer zandsteen op een ..

Langgerekte dienstwoning van één bouwlaag onder een met muldenpannen gedekt mansardedak met windveren

Zaagmolenweg 4
Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving Langgerekte DIENSTWONING van één bouwlaag onder een met muldenpannen gedekt mansardedak met windveren. Tegen de oostkant van..

Huis 't Eysink

Hengelosestraat 24
Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 78: HUIS 'T EYSINK behorende tot de buitenplaats Twickel. De in 1839 als rentmeestershuis gebouwde woning is na br..

Bruggeman

Hengelosestraat 22
Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 77: BOERDERIJ VAN HET KRUKHUISTYPE 'Bruggeman' uit 1880, gebouwd in opdracht en nog steeds in eigendom van landgoed ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)