Dubbele dienstwoning op rechthoekige plattegrond in Delden

Zaagmolenweg 3
7491BS Delden (gemeente Hof van Twente)

Beschrijving van Dubbele dienstwoning op rechthoekige plattegrond

Omschrijving DUBBELE DIENSTWONING op rechthoekige plattegrond, over één bouwlaag opgetrokken in bruine baksteen onder zadeldak met steekkappen, gedekt met antracietgrijze muldenpannen. De dakschilden aan de oost- en westzijde zijn verlengd. De uiteinden van de kappen worden beschermd door windveren met trekbalken. In de strekken boven de vensters bevinden zich natuurstenen sluitstenen. Aan de straatkant (W) zijn links en rechts van de middenpartij met steekkap de ingangen met zesruits bovenlichten in portieken geplaatst. De deuren naar de tuin aan de achterzijde bevinden zich op dezelfde plaats in de gevel. Op de begane grond zorgen dubbele tienruits vensters, geflankeerd door Twickelluiken, voor de lichtinval. In de toppen onder de kappen zijn dubbele achtruits vensters geplaatst. Waardering De dubbele dienstwoning is van cultuur-, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege: - de functionele en ruimtelijke samenhang met de overige onderdelen van het zaagmolencomplex - de afgewogen architectonische vormgeving (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)