Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dienstwoning in Delden

Woonhuis

Zaagmolenweg 6
7491BS Delden (gemeente Hof van Twente)
Overijssel

Bouwjaar: 1900


Beschrijving van Dienstwoning

Omschrijving De DIENSTWONING is over één bouwlaag opgetrokken in rode en bruine baksteen boven een plint van Bentheimer zandsteen op een rechthoekige plattegrond onder een zadeldak met muldenpannen. De voordeur met een tweeruits bovenlicht bevindt zich in de zuidgevel; een tweede deur in de oostelijke zijgevel. Verschillende formaten zesruits vensters onder strekken en met Twickelluiken zijn verdeeld over de gevelvlakken. De top van de westgevel is voorzien van gevelbeschot, de top van de andere zijgevel (O) is gewijzigd. Waardering De dienstwoning is van cultuur-, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege: - de functionele en ruimtelijke samenhang met de overige onderdelen van het zaagmolencomplex (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507486
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dienstwoning in Delden

Pel- en houtzaagmolencomplex

Zaagmolenweg 1A
Delden (Gemeente Hof van Twente)
In aanleg eind-18e-eeuws maar in zijn huidige gedaante vermoedelijk grotendeels eind-19e-/begin-20e eeuws aan de Oelerbeek gelegen PEL- EN H..

Langgerekte dienstwoning van één bouwlaag onder een met muldenpannen gedekt mansardedak met windveren

Zaagmolenweg 4
Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving Langgerekte DIENSTWONING van één bouwlaag onder een met muldenpannen gedekt mansardedak met windveren. Tegen de oostkant van..

Dubbele dienstwoning op rechthoekige plattegrond

Zaagmolenweg 3
Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving DUBBELE DIENSTWONING op rechthoekige plattegrond, over één bouwlaag opgetrokken in bruine baksteen onder zadeldak met steekk..

Huis 't Eysink

Hengelosestraat 24
Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 78: HUIS 'T EYSINK behorende tot de buitenplaats Twickel. De in 1839 als rentmeestershuis gebouwde woning is na br..

Bruggeman

Hengelosestraat 22
Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 77: BOERDERIJ VAN HET KRUKHUISTYPE 'Bruggeman' uit 1880, gebouwd in opdracht en nog steeds in eigendom van landgoed ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)