Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Langgerekte dienstwoning van één bouwlaag onder een met muldenpannen gedekt mansardedak met windveren in Delden

Woonhuis

Zaagmolenweg 4
7491BS Delden (gemeente Hof van Twente)
Overijssel

Bouwjaar: 1900


Beschrijving van Langgerekte dienstwoning van één bouwlaag onder een met muldenpannen gedekt mansardedak met windveren

Omschrijving Langgerekte DIENSTWONING van één bouwlaag onder een met muldenpannen gedekt mansardedak met windveren. Tegen de oostkant van het pand is een garage met lessenaarsdak gebouwd. Gevels in rode en bruine baksteen opgetrokken boven een plint van Bentheimer zandsteen. De voorgevel (Z) telt zes vensterassen waarvan de tweede en derde van links zijn opgetrokken over twee bouwlagen onder een geknikt zadeldakje. De voordeur onder een tweeruits bovenlicht wordt geflankeerd door zesruits vensters onder strekken met Twickelluiken. De zesruits vensters op de verdieping zijn niet voorzien van luiken. In de westelijke zijgevel bevinden zich een tweede deur en verschillende vensters onder strekken. Het rechter deel van de achtergevel met deur en samengesteld kozijn met luiken risaleert. Links daarvan wordt het gevelvlak geleed door twee vensters. Waardering De dienstwoning is van cultuur-, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege: - de functionele en ruimtelijke samenhang met de overige onderdelen van het zaagmolencomplex - de gaafheid van het exterieur (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507485
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Langgerekte dienstwoning van één bouwlaag onder een met muldenpannen gedekt mansardedak met windveren in Delden

Dienstwoning

Zaagmolenweg 6
Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving De DIENSTWONING is over één bouwlaag opgetrokken in rode en bruine baksteen boven een plint van Bentheimer zandsteen op een ..

Pel- en houtzaagmolencomplex

Zaagmolenweg 1A
Delden (Gemeente Hof van Twente)
In aanleg eind-18e-eeuws maar in zijn huidige gedaante vermoedelijk grotendeels eind-19e-/begin-20e eeuws aan de Oelerbeek gelegen PEL- EN H..

Dubbele dienstwoning op rechthoekige plattegrond

Zaagmolenweg 3
Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving DUBBELE DIENSTWONING op rechthoekige plattegrond, over één bouwlaag opgetrokken in bruine baksteen onder zadeldak met steekk..

Huis 't Eysink

Hengelosestraat 24
Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 78: HUIS 'T EYSINK behorende tot de buitenplaats Twickel. De in 1839 als rentmeestershuis gebouwde woning is na br..

Bruggeman

Hengelosestraat 22
Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 77: BOERDERIJ VAN HET KRUKHUISTYPE 'Bruggeman' uit 1880, gebouwd in opdracht en nog steeds in eigendom van landgoed ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)