Meer dan 63.000 rijksmonumenten

In rode baksteen over één bouwlaag opgetrokken werkplaats op een rechthoekige plattegrond onder een zadeldak met Hollandse pannen in Delden

Nijverheid Industrie

Langestraat 27
7491AA Delden (gemeente Hof van Twente)

Bouwjaar: tweede decennium twintigste eeuw

Beschrijving van In rode baksteen over één bouwlaag opgetrokken werkplaats op een rechthoekige plattegrond onder een zadeldak met Hollandse pannen

Omschrijving De WERKPLAATS is in rode baksteen over één bouwlaag opgetrokken op een rechthoekige plattegrond onder een zadeldak met Hollandse pannen. Beide kopgevels (O/W) van de werkplaats zijn voorzien van deuren op de begane grond en in de geveltop, die evenals de achtergevel van het woonhuis bestaat uit een tuitgevel met klimmend zandstenen fries, hardstenen dekplaten en trapbekroning. Aan beide zijden van de deuren op de begane grond zijn twee vensters geplaatst en in de zuidelijke zijgevel drie stuks. Alle muuropeningen zijn onder hanekammen geplaatst. Waardering De werkplaats is van architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege: - de functionele en ruimtelijke relatie met het woonhuis - de rijke detaillering in de bouwstijl van de Hollandse Neo-Renaissance (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)