Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dorpsboerderij in Vriezenveen

Boerderij

Westeinde 202
7671CH Vriezenveen (gemeente Twenterand)
Overijssel

Bouwjaar: eeuw


Beschrijving van Dorpsboerderij

Inleiding DorpsBOERDERIJ gelegen aan het Westeinde, de hoofdstraat van Vriezenveen. Het pand ligt direct aan de straat. Omschrijving Pand opgetrokken over één bouwlaag vanaf een rechthoekige plattegrond in machinale baksteen op een grijs gepleisterde plint. Het zadeldak is met zwarte Muldenpannen gedekt, de dakeinden zijn uitgevoerd met windveren en een makelaar. In de voorgevel (Z) rechts de voordeur naast drie schuifvensters, alle met tweeruits bovenlicht. In de geveltop twee dubbele glasdeuren. Alle gevelopeningen onder segmentboog met verblendsteen. Bovenin de top een roosvenster. In de zijgevels meerruits schuifvensters voor het woongedeelte. Aan de achterzijde een houten aanbouw voor stalling en opslag. Waardering Boerderij van architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege: - de voor Vriezenveen karakteristieke dorpsboerderij-typologie - de beeldbepalende ligging, tezamen met 507477 - de uitwendige gaafheid (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507476
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dorpsboerderij in Vriezenveen

Boerderij onder zadeldak. Houten voorgeveltop. Vensters met kalf, roedenverdeling en halve luiken

Westeinde 342
Vriezenveen (Gemeente Twenterand)
Boerderij onder zadeldak. Houten voorgeveltop. Vensters met kalf, roedenverdeling en halve luiken.

Herenhuis

Westeinde 384
Vriezenveen (Gemeente Twenterand)
Inleiding In opdracht van de "Ruslandganger" D.G. Harmsen werd dit HERENHUIS in 1880 gebouwd. Het pand in eclectische stijl staat aan het W..

Woonhuis met schuurgedeelte

Oosteinde 3
Vriezenveen (Gemeente Twenterand)
Inleiding WOONHUIS met schuurgedeelte, gelegen aan het Oosteinde, dichtbij de watertoren. De architectuur van het woonhuis, met name in de ..

Herenhuis

Westeinde 547
Vriezenveen (Gemeente Twenterand)
Inleiding HERENHUIS van Ruslandgangers met rijk gedecoreerde voorgevel in Hollandse neo-renaissance stijl. In Twente werd de handel in de l..

Fabrieksschoorsteen

Westeinde 660
Vriezenveen (Gemeente Twenterand)
Inleiding In gele radiaalsteen opgetrokken fabrieksschoorsteen met siermetselwerk in rode radiaalsteen, omstreeks 1902 gebouwd bij het fabr..

Kaart & Routeplanner