Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Rhijnestein: brug over Kromme Rijn in Cothen

Tuin Park Landgoed

Rhijnestein 2
3945BD Cothen (gemeente Wijk bij Duurstede)
Utrecht

Bouwjaar: 1867


Beschrijving van Rhijnestein: brug over Kromme Rijn

Omschrijving BRUG over de Kromme Rijn uit 1867, toegang gevend tot de buitenplaats. De brug is gesitueerd aan de toegangslaan van de dorpskern naar het huis. Brug op bakstenen brughoofden met natuurstenen hoekblokken waarop ijzeren liggers geplaatst ondersteund door gietijzeren jukken en een houten wegdek, ijzeren brugleuningen. Waardering BRUG behorend tot de buitenplaats Rhijnestein van algemeen belang: - vanwege materiaalgebruik en architectonische vormgeving; - als karakteristieke en functionele onderdelen van de buitenplaats; - vanwege situering en functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507449
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Rhijnestein: brug over Kromme Rijn in Cothen

Rhijnestein: hekwerk

Rhijnestein 2
Cothen (Gemeente Wijk bij Duurstede)
Omschrijving HEK behorende tot de buitenplaats Rhijnestein. Het hek bevindt zich thans (2005) in verwaarloosde toestand langs de Nieuwe weg..

Rhijnestein

Rhijnestein 2
Cothen (Gemeente Wijk bij Duurstede)
Omschrijving HOOFDGEBOUW behorende bij de buitenplaats Rhijnestein. Zuidelijk gelegen, in oorsprong vrijstaande vierkante woontoren opgetro..

Rhijnestein: park en tuinaanleg

Rhijnestein 2
Cothen (Gemeente Wijk bij Duurstede)
Omschrijving Historische PARK- EN TUINAANLEG behorende bij de buitenplaats Rhijnestein merendeels op sobere wijze aangelegd aan het einde ..

Rhijnestein: kasgebouw

Rhijnestein 2
Cothen (Gemeente Wijk bij Duurstede)
Omschrijving Verdiept gelegen KASGEBOUW daterend uit het eerste kwart van de twintigste-eeuw op rechthoekige grondslag opgetrokken in bakst..

Rhijnestein: koude bakken

Rhijnestein 2
Cothen (Gemeente Wijk bij Duurstede)
Omschrijving Drie rechthoekige bakstenen KOUDE BAKKEN deels gescheiden door deels met bakstenen geplaveide tussenpaden. Twee grotere bakke..

Kaart & Routeplanner

Route naar Rhijnestein: brug over Kromme Rijn in Cothen