Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Rhijnestein: koude bakken in Cothen

Tuin Park Landgoed

Rhijnestein 2
3945BD Cothen (gemeente Wijk bij Duurstede)
Utrecht

Bouwjaar: 1900-1930


Beschrijving van Rhijnestein: koude bakken

Omschrijving Drie rechthoekige bakstenen KOUDE BAKKEN deels gescheiden door deels met bakstenen geplaveide tussenpaden. Twee grotere bakken, elk onderverdeeld in drie gedeelten, en een kleinere bak zijn evenwijdig aan elkaar geplaatst aan de noordzijde van de moestuin, op korte afstand van de moestuinmuur. De bakken dateren uit het eerste kwart van de twintigste-eeuw. Waardering KOUDE BAKKEN behorende tot de buitenplaats Rhijnestein van algemeen belang: - vanwege materiaalgebruik en architectonische vormgeving; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege situering en functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats en met name met die van het complex van de moestuin. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507447
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Rhijnestein: koude bakken in Cothen

Rhijnestein: hekwerk

Rhijnestein 2
Cothen (Gemeente Wijk bij Duurstede)
Omschrijving HEK behorende tot de buitenplaats Rhijnestein. Het hek bevindt zich thans (2005) in verwaarloosde toestand langs de Nieuwe weg..

Rhijnestein

Rhijnestein 2
Cothen (Gemeente Wijk bij Duurstede)
Omschrijving HOOFDGEBOUW behorende bij de buitenplaats Rhijnestein. Zuidelijk gelegen, in oorsprong vrijstaande vierkante woontoren opgetro..

Rhijnestein: park en tuinaanleg

Rhijnestein 2
Cothen (Gemeente Wijk bij Duurstede)
Omschrijving Historische PARK- EN TUINAANLEG behorende bij de buitenplaats Rhijnestein merendeels op sobere wijze aangelegd aan het einde ..

Rhijnestein: kasgebouw

Rhijnestein 2
Cothen (Gemeente Wijk bij Duurstede)
Omschrijving Verdiept gelegen KASGEBOUW daterend uit het eerste kwart van de twintigste-eeuw op rechthoekige grondslag opgetrokken in bakst..

Rhijnestein: zonnewijzer

Rhijnestein 2
Cothen (Gemeente Wijk bij Duurstede)
Omschrijving IJzeren ZONNEWIJZER op hardstenen sokkel in Lodewijk XIV-stijl, afkomstig van het landgoed Wickenburgh, gelegen in de tuin op..

Kaart & Routeplanner

Route naar Rhijnestein: koude bakken in Cothen