Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Rhijnestein: kasgebouw in Cothen

Tuin Park Landgoed

Rhijnestein 2
3945BD Cothen (gemeente Wijk bij Duurstede)
Utrecht

Bouwjaar: 1900-1930


Beschrijving van Rhijnestein: kasgebouw

Omschrijving Verdiept gelegen KASGEBOUW daterend uit het eerste kwart van de twintigste-eeuw op rechthoekige grondslag opgetrokken in baksteen, ijzer en glas en gelegen terzijde van de koude bakken nabij de moestuinmuur. Het gebouw staat op een lage bakstenen onderbouw waarop een ijzeren constructie bestaande uit spanten en gordingen. Het glas is opgenomen in metalen raamlatten. Waardering KASGEBOUW behorende tot de buitenplaats Rhijnestein van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; -vanwege de architectonische functionele vormgeving; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats en met name met die van het complex van de moestuin. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507446
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Rhijnestein: kasgebouw in Cothen

Rhijnestein: hekwerk

Rhijnestein 2
Cothen (Gemeente Wijk bij Duurstede)
Omschrijving HEK behorende tot de buitenplaats Rhijnestein. Het hek bevindt zich thans (2005) in verwaarloosde toestand langs de Nieuwe weg..

Rhijnestein

Rhijnestein 2
Cothen (Gemeente Wijk bij Duurstede)
Omschrijving HOOFDGEBOUW behorende bij de buitenplaats Rhijnestein. Zuidelijk gelegen, in oorsprong vrijstaande vierkante woontoren opgetro..

Rhijnestein: park en tuinaanleg

Rhijnestein 2
Cothen (Gemeente Wijk bij Duurstede)
Omschrijving Historische PARK- EN TUINAANLEG behorende bij de buitenplaats Rhijnestein merendeels op sobere wijze aangelegd aan het einde ..

Rhijnestein: koude bakken

Rhijnestein 2
Cothen (Gemeente Wijk bij Duurstede)
Omschrijving Drie rechthoekige bakstenen KOUDE BAKKEN deels gescheiden door deels met bakstenen geplaveide tussenpaden. Twee grotere bakke..

Rhijnestein: zonnewijzer

Rhijnestein 2
Cothen (Gemeente Wijk bij Duurstede)
Omschrijving IJzeren ZONNEWIJZER op hardstenen sokkel in Lodewijk XIV-stijl, afkomstig van het landgoed Wickenburgh, gelegen in de tuin op..

Kaart & Routeplanner

Route naar Rhijnestein: kasgebouw in Cothen