Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij 4 Boerderij in Art Nouveau-stijl, potstal in Koekange

Boerderij

Dorpsstraat 68
7958RR Koekange (gemeente De Wolden)
Drenthe

Bouwjaar: 1911
Architect: G. Otten Otten G 1911 G. Otten


Beschrijving van Boerderij 4 Boerderij in Art Nouveau-stijl, potstal

Inleiding Gebouwd in 1911 als potstal naar ontwerp van G. Otten Jzn. De stijl is een afgeleide van het hoofdgebouw. Ondanks wijzigingen, onder meer de aanbouw van een jongere kapschuur, is het gebouw herkenbaar gebleven en waardevol vanwege de samenhang met het hoofdgebouw. Omschrijving Potstal in baksteen opgetrekken op langgerekt grondplan en gedekt door een zadeldak met pannen. Zijgevels met getoogde negenruits gietijzeren stalvensters. Voorgevel met rechtgesloten vensters en pleisterwerk in top; achtergevel met getoogde deur; aan weerkanten getoogde gietijzeren stalvensters; dubbele paneeldeur in de top met I-profiel trijs en aan weerskanten een gietijzeren rondvenster. Waardering Potstal van architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang als essentieel onderdeel van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507393
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij 4 Boerderij in Art Nouveau-stijl, potstal in Koekange

Boerderij 3 Boerderij in Art Nouveau-stijl

Dorpsstraat 68
Koekange (Gemeente De Wolden)
Inleiding Boerderij gebouwd in 1911 in Art Nouveau-stijl naar ontwerp van G. Otten Jzn. uit Meppel en in opdracht van G. Dekker te Koekange..

Welgelegen

Prinsesseweg 8
Koekange (Gemeente De Wolden)
Inleiding Boerderij Welgelegen bestaande uit een in 1881 in Eclectische trant gebouwd woonhuis, een bedrijfsgedeelte uit 1906 en een platte..

Hervormde kerk

Kerklaan 20
Koekange (Gemeente De Wolden)
Ned. Herv. Kerk, daterend uit 1834. Inventaris: preekstoel en predikantsbank, beide XVIII. Klokkenstoel met klok van K. Wegewaert, 1627, dia..

Boerderij 1 Boerderij in Art Nouveau-stijl

Dorpsstraat 5
Koekange (Gemeente De Wolden)
Inleiding Boerderij gebouwd rond 1900-1915 in Art Nouveau stijl volgens het herenboerderij-type. Vermoedelijk naar ontwerp van G. Otten Jzn..

Boerderij 2 Boerderij in Art Nouveau-stijl, bijschuur

Dorpsstraat 5
Koekange (Gemeente De Wolden)
Inleiding Bijschuur gebouwd rond 1910-1915 gelijktijdig met het in Art Nouveau-stijl gebouwde hoofdgebouw en daarmee vermoedelijk ontworpen..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)