Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Herenboerderij 2 2 Herenboerderij in eclectische stijl, bijschuur in ambachtelijk-traditionele stijl in Ruinerwold

Boerderij

Haakswold 8
7961LE Ruinerwold (gemeente De Wolden)
Drenthe

Bouwjaar: 1894-'95 1895 1894-'95


Beschrijving van Herenboerderij 2 2 Herenboerderij in eclectische stijl, bijschuur in ambachtelijk-traditionele stijl

Inleiding Bijschuur geplaatst ten oosten van de boerderij en gebouwd in een ambachtelijk-traditionele stijl. Omschrijving Bijschuur op rechthoekige grondslag en opgetrokken in baksteen en voor wat betreft het achterste gedeelte in hout; het geheel gedekt door een zadeldak. Het voorste gedeelte (stookhok) gedekt met kruispannen; de rest met riet. Schoorsteen in de nok. De topgevel is asymmetrisch met links twee zes-ruits vensters en rechts een deur met twee-ruits bovenlicht. In de top een roosvenster en een windveer met makelaar. Zijgevels met stalvensters en mestdeuren. De oostelijke zijgevel heeft onder meer een hoog en een laag geplaatst luik. Motivering Bijschuur van cultuurhistorisch, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang als essentieel onderdeel van het boerderijcomplex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507364
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Herenboerderij 2 2 Herenboerderij in eclectische stijl, bijschuur in ambachtelijk-traditionele stijl in Ruinerwold

Herenboerderij 2 1 Herenboerderij in eclectische stijl

Haakswold 8
Ruinerwold (Gemeente De Wolden)
Inleiding Herenboerderij gebouwd in 1894 in een eclectische stijl. Stichtingssteen in de oostelijke zijgevel: De eerste steen gelegd door A..

Herenboerderij 2 3 Herenboerderij in eclectische stijl, ouderwoning in de vorm van een Chinees paviljoen

Haakswold 10
Ruinerwold (Gemeente De Wolden)
Inleiding Ouderwoning gebouwd in 1924 in een koloniale stijl door aannemer Klaas Smilde in opdracht van boer Schiphorst die op de Koloniale..

Villa Gomarus

Haakswold 17
Ruinerwold (Gemeente De Wolden)
Inleiding Van oorsprong gebouwd als villa (1899) in neo-renaissancistische stijl naar ontwerp van H. Witzand (Meppel). In het portaal een s..

Haakswold

Boerpad 12
Ruinerwold (Gemeente De Wolden)
Boerderij. Grote 18e eeuwse boerderij met achterbaander. Woongedeelte met jaartalanker 1786. In woonkeuken en opkamer betegelde wanden en be..

Villa in de stijl van de Art Nouveau (1923-1972: boerderij)

Haakswold 7
Ruinerwold (Gemeente De Wolden)
Inleiding Villa gebouwd rond 1905-1910 in de stijl van de Art Nouveau in opdracht van Evert Bulder, handelaar in paarden. Het pand is van 1..

Kaart & Routeplanner

Route naar Herenboerderij 2 2 Herenboerderij in eclectische stijl, bijschuur in ambachtelijk-traditionele stijl in Ruinerwold